Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. ABD, İran’a Yeni Yaptırımlar Açıkladı

ABD, İran’a Yeni Yaptırımlar Açıkladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

ABD’nin İran’a Yönelik Yaptırımları

ABD, İsrail’e füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldıran İran’a karşı yeni yaptırımlar açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın silahsız İHA üretimine destek sağlayan kuruluşlara ve kişilere yaptırımların hedeflendiğini duyurdu.

Yaptırımların Kapsamı

Yaptırımlar, 13 Nisan’daki saldırıda kullanılan İran’ın Şahit tipi İHA’larına güç sağlayan motor tipleri de dâhil olmak üzere İran’ın İHA üretimini destekleyen iki kuruluş ve 16 kişiyi hedef alıyor. Ayrıca, İran’ın en büyük çelik üreticilerinden biri olan Khuzestan Steel Company’ye (KSC) çelik üretimi için bileşen maddeleri sağlayan veya KSC’nin çelik ürünlerini satın alan beş şirket de yaptırımlar kapsamında yer alıyor.

Avrupa Birliği ve İran’a Yönelik Yaptırımlar

ABD’nin yanı sıra Avrupa Birliği liderleri de, İran’ın İsrail’e saldırısının ardından Orta Doğu’da geniş çaplı bir çatışmayı önlemek amacıyla İran’a karşı yaptırımları artırma kararı aldıklarını duyurmuşlardı.

ABD Hazine Bakanı’ndan Açıklama

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptığı konuşmada, “İran rejiminin kötü ve istikrarı bozan eylemlerini engellemek” için yaptırımların devreye sokulacağını ve müttefiklerle işbirliği yapılacağını belirtmişti.

İlgili Yazılar