Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ABD Temsilciler Meclisi, 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketini Onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketini Onayladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

ABD’de Temsilciler Meclisi, Siyasi Çıkmazı Sonlandırdı

ABD’de Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, Kiev yönetiminin Rusya’ya karşı verdiği savaşta stoklarının erimek üzere olduğu bir dönemde, İsrail ve Tayvan yardımlarıyla 95 milyar doları bulan tasarıyı onayladı.

Yardım Paketi İçeriği

Temsilciler Meclisinden geçen 95 milyar dolarlık paket, 61 milyar dolarlık Ukrayna yardımının dışında, İsrail’e 26 ve Hint-Pasifik bölgesinin (Tayvan) güvenliğine 8 milyar dolar yardım yapılmasını da içeriyor. İsrail’e ayrılan 26 milyar dolarlık paketin içindeki 9 milyar dolarlık bölümün Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerinde kullanılmak üzere insani yardımlara ayrılması öngörülüyor.

Rus Varlıklarının Kullanımı

ABD bankalarında bulunan milyarlarca dolar değerindeki Rus varlıklarına el konulması ve Ukrayna’nın yeniden inşası için kullanılması yönünde maddeler de yardım paketinde yer alıyor. Dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna’ya aktarılmasını içeren tasarının Senato ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından da onaylanması bekleniyor.

Biden’ın Destek Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, yardım paketini desteklediğini belirterek, “İsrail ve Ukrayna’ya kritik desteği sağlayacak, aynı zamanda Gazze’deki Filistinlilere insani yardım temin edecek ve Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik ve istikrarı güçlendirecek bu paketi güçlü şekilde destekliyorum.” açıklamasını yapmıştı. Biden, tasarının Kongre’den geçip masasına ulaştığında hızlıca imzalayacağını ifade etmişti.

İlgili Yazılar