1-Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
* 1947 yılında doğdum. İlk Orta ve liseyi Osmaniye’de, Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Kamu Yönetimi Bölümünü ve Lisans Üstü İstatistik eğitimini Ankara’da yaptım. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tarlada amelelik ve sair görevlere bulundum. Ankara amatör 1.kümede olan Ziraatspor’da futbol oynadım.
*Sonra Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı’nda(TÜİK -Ankara) çeşitli görevlerden sonra aynı kurumun Muğla ve son olarak Adana Bölge Müdürlüğü görevinde bulundum. 29 yıllık memuriyetten sonra emekli oldum. Mersin/Mezitli’ye yerleştim.
*Bir dönem Mezitli’de Belediye meclis üyeliği-Belediye Encümenliği-Belediye Başkan vekilliği yaptım.(1999-2004)
*Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptım ve şiir köşeleri hazırladım ve halen bu görevlerime zaman zaman devam ediyorum. Radyolarda ve televizyonlarda şiir programları yaptım.
*1995 yılına Mersin Şairler Ve Yazarlar Derneği’ne üye oldum. Mersin/Mezitli’ye yerleştikten sonra 11 yıl bu derneğin başkanlığını yaptım.(2004-2015) 1997 yılında ilk 10 sayısını çıkardığım Maki dergisinin 2004 yılından bu yana dernek adına sahipliğini ve yayın yönetmenliğini yaparak 97 sayı çıkardım.
1.11.1996 yılında İçel Sanat Kulübüne üye oldum. Zaman zaman da İçel Sanat Kulübü Bülteninin yayın kurulunda bulundum.
Kitaplarım:
1-Kırk Bahar Geldi Geçti(Şiir)
2-Beş Bahar Daha Geçti(Şiir)
3-45 Bahar Geldi Geçti(Şiir-Seçki)
4-Sonbahara Çeyrek Var(Şiir)
5-Sonbahara On Kaldı(Şiir)
6-Öyküler ve Denemeler(Öykü-Deneme)
7-Elma Şekeri(Mini Şiir)
8-Topsuz İğne(Mini Şiir)
9-Pamuklu Şeker(Mini Şiir)
10-Mersin Şairler Antolojisi-2009
11-Mersin Şairler Antolojisi-2010
12-Sonbahara Dokuz Kaldı/Osmaniyeli Şiirler-Denemeler
13-Sonbahara 8 Kaldı/Düşümdeki Sevdalar-Şiirler/Denemeler
2-Kendinizi ne zaman yazar olarak tanımlamaya başladınız?
*Hala yazar ve şair olmaya çalışıyorum. Yazar ve Şair olmak için ülkemizde bir okul yok. Halk benimserse şair der yoksa boşuna çırpınmanın anlamı yoktur.
*Türkiye’de ve dünyada en beğendiğiniz yazar / yazarlar kimler?
*Anadolu’da henüz bilinmeyen birçok şair ve yazar var. Reklamı yapılmadığından tanınmıyorlar. Subaşlarını devler tutmuş. Anadolu’dakilere yol açmıyorlar. Yayıncılar da haklı olarak tanınmayanların kitaplarını basmıyorlar. Çünkü tanınmayanların kitapları satılmıyor. Birçok şairin şiirlerini okudum. Beğendiklerim var. Beğendiğim şairlerden bazıları. Bedri Rahmi Eyüpoğlu-Ataol Behramoğlu-Özdemir Asaf-Orhan Veli-Nafiz Nayır-Dr.Harun Özmen-Mustafa Doğan-İbrahim Şaşma. Abdurrahim Karakoç-Bahattin Karakoç-Fatma Uçarlar-Necdet Arslan- Yabancı şairlerden: Pablo Neruda- Victor Hugo- Bertolt Brecht – Federico Garcia Lorca vs…vs… Daha bir çok ama bu kadar yeter.
3-İlk kitabınızı bastırmayı ne zaman düşündünüz?
*Uzun yıllar önce 40 yaşına “Kırk Bahar Geldi Geçti” diye başlayıp her beş yılda bir kitap çıkartmayı düşünmüştüm ama çok gecikti. İlk kitabımı 1991 yılında çıkartabildim. Bahar serisi devam ediyor.”Sonbahara 7 Kaldı-Bitmeyen Sevda” kitap dosyası hazır. Uygun şartlar oluşunca yayınlanacak.
4-Ne tür okuyucu kitlesine hitap ediyorsunuz?
*Yazdığım her şeyin herkes tarafından okununca anlaşılmasını amaçladım. Uzun yıllar çıkardığım Kültür Sanat-Edebiyat Dergisi MAKİ( Mersin Şairler Ve Yazarlar Derneği yayın organı)’de bile Türkçe’ye çok önem verdim. Türkçe olmayan ürünleri yayınlamadım. Hitap ettiğim kimse edebiyat severler. Çocuklar-Gençler-Yaşlılar. Hatta çıkardığımız MAKİ dergisinde çocukların yazdıklarını “Genç Kuşak” diye bir sayfa açıp uzun yıllar yayınlamıştım.
5-Kitabınızın teması nedir?
*Kitabımın konusu AŞK şiirleri ve kurgulanmış okuyanları mutlu edecek anılar
6-İlham kaynağınız nedir?
* Okuduklarım-çevremde yaşananlar- yaşadıklarım ilham kaynağımdır.
7-Okurlar eserinize nereden ulaşabilir?
ritimsanatyayinlari.com sitesinden ve Ritim Sanat Yayınları’nın dağıttığı diğer kitapçı ve sitelerden ulaşılabilir. Buraları henüz öğrenemedim. İlgililer sanırım buraya ek yapacaklardır.
Sevgiler. Abidin Güneyli