Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Almanya Cumhurbaşkanı Tarabya Rezidansı’nda Konuştu

Almanya Cumhurbaşkanı Tarabya Rezidansı’nda Konuştu

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

Almanya-Türkiye İlişkileri ve Tarihi Bağlar

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Alman Büyükelçiliğine ait Tarabya Rezidansı’nda düzenlenen davette Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilere vurgu yaptı. Steinmeier, Almanya ve Türkiye’nin birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirterek, ortak ekonomik ve siyasi çıkarların ötesinde, yüzyıllara dayanan insani bağların bu ilişkileri güçlendirdiğini ifade etti.

İkili İlişkilerin Tarihi Derinlik

Alman Cumhurbaşkanı, Tarabya Rezidansı’nın Türk-Alman ilişkilerinin tarihi derinliğini simgelediğini söyleyerek, Sultan Abdülhamid’in 1880’de burayı Alman İmparatorluğu’na vermesinin dostluğunun izlerini taşıdığını belirtti. Steinmeier, Türk ve Alman mimarların Türkiye’nin inşasına katkıda bulunduğunu ve Türkiye kökenli insanların Almanya’da ülkenin şekillenmesine katkı sağladığını vurguladı.

Döner Kebabın Özel Yeri

Steinmeier, Türkiye ziyaretinde döner dükkanı işleten Arif Keleş’in yanında olmasının önemine değinerek, Berlin’deki Türk misafir işçiler tarafından geliştirilen döner kebabın, Almanya’nın ulusal yemeği haline geldiğini dile getirdi. Almanya’da döner kebaptan daha çok satılan, yenilen ve ihraç edilen fast food yemeği olmadığını belirten Steinmeier, Türk-Alman ilişkilerinin günlük yaşamda da kendini gösterdiğini söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye ziyaretinde Berlin’de Meva döner firması tarafından hazırlanan özel döneri, Arif Keleş ile keserek konuklara ikram etti. Davete, birçok siyasi ve toplumsal ismin yanı sıra uluslararası ilişkilerde önemli kişiler de katıldı.

İlgili Yazılar