Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Barkod Etiketi Hakkında

Barkod Etiketi Hakkında

admin admin - - 3 dk okuma süresi
22 0

Barkod Etiketi Hakkında

 

Barkod Nedir?

 

Gerekli verilerin hatasız ve sistematik bir şekilde aktarılması için oluşturulan sisteme barkod denir. Barkodun görünüşüne bakıldığında farklı şekillerde ve kalınlıklardaki çizgiler dikkat çeker. Bilgisayar ortamına aktarılması gereken bilgilerin elle tek tek girilmesi çoğu zaman vakit kaybı ve işgücünde zorluklara yol açabileceği için böyle bir sisteme geçilmiştir. Bu barkod sisteminde her verinin bir referans numarası bulunmaktadır. Daha sonraki işlemlerde ürüne dair bilgilere bu referans numarası ile ulaşılır.

 

Barkod Etiketi Nedir?

 

Barkod etiketleri sayesinde bir ürün alındığında o ürünün fiyatına ve bilgilerine ulaşılır. Ürün hakkındaki detaylı bilgiler barkod etiketi sayesinde sağlanır. Ürünün adı, modeli, özellikleri, üretim tarihi ve son kullanma tarihi gibi bilgilere barkod etiketini bilgisayar ortamında okutarak ulaşılabilir.

 

Barkod Yazıcılar

 

Barkod yazıcılar, barkod etiketlerini basmak için kullanılabilen cihazlardır.

 

Barkod Etiketleri Çeşitleri

 

İki tür barkod etiketi vardır; termal transfer barkod etiketi ve termal barkod etiketi.

 

Termal Transfer Barkod Etiketi Nedir?

 

Barkodlara uygulanan, ribon ile etiket kâğıdı üzerine yapılan baskı işlemine denir. Bu baskı işlemi sonucunda barkodların ortamın değişkenlerine göre korunaklı bir yapıda olması sağlanır. Isı, nem, sıcaklık gibi değişkenlere karşı dayanıklı bir yapıya sahip olur. Hemen hemen sektörde her alanda bu barkod etiketini görebiliriz.

 

Termal Barkod Etiketi

 

Termal barkod etiketi yapımında etiket kâğıdı üzerine lamine kâğıt baskılanır. Termal barkodların çeşitleri vardır; lamine termal etiket, eko termal etiket, top termal etiketler gibi. Bu etiketler arasında ömrü en uzun olan etiket türü top termal etikettir.

 

Barkod Etiketinin Avantajları Nelerdir?

 

Karmaşık bir işin daha hızlı ve kolay çözümlenebilmesi için barkod sisteminin uygulanması yaygınlaşmıştır. Satıcı için, üretici için bu avantaj en önemlisidir. Daha sonra, satılmış bir ürünün tek bir numara üzerinden devamlı takibinin sağlanabilmesi de bir diğer artısıdır. Aynı zamanda tek referans numarası hata payını en aza indirecektir. Tüketiciye faydaları ise hızlı işlem yapılması ve hatasız olmasıdır. Barkod etiketleri tüketiciye sunulan bir güvence gibidir.

 

Barkod Etiketlerinin Kullanım Alanları

 

Mağazalarda, hastanelerde, fabrikalarda, okullarda kısacası çoğu yerde barkod sistemi kullanılır.

 

Bilgi: https://www.kesimlietiket.com/c/barkod-yazicilar

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir