Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda Konuştu

haber haber - - 1 dk okuma süresi
17 0

Erdoğan, Kudüs ve Filistin İçin Önemli Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Kudüs ve Filistin meselesine dikkat çekti. Erdoğan, İstanbul’u ziyaret eden parlamenterlere hoş geldiniz dedi.

Filistin Davasına Destek Çağrısı Yaptı

Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu’nun Filistin davasına verdiği destekten övgüyle bahsederek, platformun önemli bir boşluğu doldurduğunu belirtti. Türkiye-Filistin dostluk grubunun çalışmalarını takdirle karşıladı.

Kudüs’ün Önemi Üzerinde Durdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ün kadim kimliğinin korunması gerektiğine vurgu yaparak, işgalci İsrail’in Kudüs’ü yok etme çabalarına dikkat çekti. İslam aleminin Kudüs’e sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Filistin’in Direnişine Destek Verdi

Erdoğan, Hamas’ı Filistin’in kuvay-i milliyesi olarak gördüklerini ve direnişçilere desteklerinin süreceğini belirtti. Gazze’deki zulme sessiz kalmadıklarını ve yardımlarını sürdürdüklerini açıkladı.

İsrail İle İlişkileri Kınadı

İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınayan Erdoğan, İsrail’e ticari anlamda kısıtlamalar getirdiklerini ve ilişkileri kestiklerini duyurdu. İsrail’in Gazze’deki vahşetine karşı duracaklarını belirtti.

İlgili Yazılar