Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gayrettepe’deki 16 Katlı Bina İncelemesi: Yangın Sonrası Riskli Durum Tespit Edildi

Gayrettepe’deki 16 Katlı Bina İncelemesi: Yangın Sonrası Riskli Durum Tespit Edildi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

İnceleme Raporunda Yangın Sonrası Durum

Ekipler, 2 Nisan’da Gayrettepe Mahallesi’ndeki Yıldız Posta Caddesi’ndeki gece kulübünün bulunduğu 16 katlı binada inceleme yaptı. Yapılan incelemede, 2 bodrum kat + zemin kat + 12 normal katlı binanın kot farkından dolayı bodrum katlarının kısmen açığa çıktığı ve yangında 2. bodrum katta bulunan 3 kolonun etkilendiği belirlendi.

Risk Durumu ve Deprem Güvenliği

Yapıda yangına bağlı olarak statik sistemi etkileyen bir hasar tespit edilmezken, raporda binanın deprem güvenlik oranının ‘E sınıfı ile çok yüksek risk seviyesi’nde olduğu ifade edildi. Bu durum, yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıktı.

Uzmanların Açıklamaları

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Öğretim Üyesi Sinan Cansız, yapılan inceleme sonrasında bina hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Binada çok yüksek risk seviyesi tespit edildi. Bodrum katlarda kolonlara hasar meydana geldi ve risk daha da arttı. Binanın güvenliği için acil bir şekilde karot alınarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yönergelerine göre değerlendirilmesi gerekmektedir.”

İlgili Yazılar