Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gazze’deki Ateşkes Anlaşması Detayları

Gazze’deki Ateşkes Anlaşması Detayları

haber haber - - 1 dk okuma süresi
14 0

Hamas’ın Kabul Ettiği Ateşkes Anlaşması

Gazze’de 7 aydır devam eden savaşın sona erdirilmesi için ortaya konan barış anlaşmasının şartları dikkat çekiyor. Hamas tarafından kabul edilen anlaşmaya İsrail’den ret gelmesine rağmen, İsrail bir heyet göndererek anlaşmaya varma niyetini açıkladı.

Anlaşmanın Aşamaları

Anlaşmanın toplamda 124 gün süreceği ve 3 aşamadan oluştuğu belirtiliyor. İlk aşama, taraflar arasındaki karşılıklı saldırıların geçici olarak durdurulmasını ve İsrail askerlerinin belirli bölgelere çekilmesini içeriyor. Bu aşamada İsrail askerleri, insani yardımların girişini kolaylaştıracak bölgelere çekilecek ve yerinden edilmiş kişilerin evlerine dönüşüne izin verilecek.

Esir Takası

Anlaşma kapsamında Hamas’ın, belirlenen İsrailli tutukluları serbest bırakması karşılığında İsrail’in de Filistinli tutukluları serbest bırakması öngörülüyor. İsrail, her bir İsrailli için belirli sayıda Filistinli tutukluyu serbest bırakacak.

Amerika’nın Beklentisi

ABD yönetimi, Hamas’ın ateşkes önerilerini değerlendirirken, İsrail’in cevabını beklediğini açıkladı. ABD, bölgedeki müttefikleriyle iş birliği yaparak durumu yakından takip ediyor ve İsrail’in vereceği yanıtı bekliyor.

İlgili Yazılar