Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Güney Kore’de Doktor Protestoları

Güney Kore’de Doktor Protestoları

haber haber - - 2 dk okuma süresi
18 0

Seul Devlet Üniversitesi Hastanesi ve Severance Hastanesi Kıdemli Doktorları Eylemde

Güney Kore’nin başkenti Seul’de, asistan ve stajyer doktorların artırılan tıp fakültesi kontenjanlarına karşı başlattığı protestolara destek veren Seul Devlet Üniversitesi Hastanesi ve Severance Hastanesi’nin kıdemli doktorları, haftada bir gün işe gitmeme eylemi yapacaklarını açıkladı.

Eylem Sonuçları

Kıdemli doktorların eylemi nedeniyle söz konusu hastanelerde poliklinik hizmetleri ve bazı cerrahi operasyonlar askıya alınırken, acil servis ve yatan hasta tedavilerinin devam edeceği belirtildi.

Diğer Hastanelerden Destek

Başkentteki diğer hastaneler olan Seul St. Mary’s Hastanesi, Asan Tıp Merkezi, Seul Devlet Üniversitesi Bundang Hastanesi, Yongin Severance Hastanesi ve Kore Üniversitesi Ansan Hastanesi’nin kıdemli doktorları da eyleme katılacaklarını duyurdu.

Hükümetin Açıklaması

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakan Yardımcısı Park Min-soo, eylem nedeniyle “büyük çaplı bir aksama yaşanmayacağını” belirterek ilgili kurumlara ek askeri doktor görevlendirmesi yapılacağını bildirdi.

Protestoların Geçmişi

Güney Kore Sağlık ve Refah Bakanlığı, kırsal ve önemli tıbbi alanlarda sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle tıp fakültesi kontenjanlarının 2 bin kişi artırılmasına karar vermişti. Bu karar sonrasında doktorlar, hükümetin planına karşı çıkarak protesto etmiş ve binlerce stajyer doktor istifasını sunmuştu.

İlgili Yazılar