Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İsrail İşçi Partisi Lideri’nden ABD’nin Yaptırım Hazırlığına Tepki

İsrail İşçi Partisi Lideri’nden ABD’nin Yaptırım Hazırlığına Tepki

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

Michaeli: “Netzah Yahuda Taburu’nun Eylemleri Endişe Verici”

İsrail İşçi Partisi lideri Michaeli, ABD’nin İsrail ordusuna bağlı Netzah Yahuda taburuna yaptırım getirmeye hazırlandığı haberlerine tepki gösterdi. Michaeli, taburun Batı Şeria’daki insan hakları ihlallerinin ciddi ve endişe verici olduğunu belirtti.

ABD’nin Soruşturma Ekibi Kurduğunu Vurguladı

Michaeli, ABD’nin söz konusu tabur hakkında bir soruşturma ekibi kurduğunu ve bu durumun İsrail’deki siyaset ve ordu çevrelerince bilindiğini ifade ederek, bu durumu kabullenmenin yerine karalama ve inkar yoluna gidildiğini belirtti.

Netzah Yahuda Taburunun Kapatılması Gerektiğini Savundu

Michaeli, Netzah Yahuda taburunun Araplara saldırmak için dini bahaneler kullandığını ve yıllardır bilinen saldırgan eylemlerine son verilmediğini belirtti. Ayrıca, taburun Filistinlilere karşı şiddet uyguladığını ve yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu vurguladı.

ABD’nin Yaptırım Planları

İsrail basınına göre, ABD, Batı Şeria’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail ordusuna bağlı “Netzah Yehuda” taburuna yaptırım uygulamayı planlıyor. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu yaptırımlara karşı çıktığını ve ordunun terörle mücadele ettiği bir dönemde yaptırım uygulamanın saçmalık olduğunu ifade etti.

Netzah Yahuda Taburu’nun Geçmişi

Netzah Yehuda taburu, Filistin karşıtı aşırı sağcı Yahudi yerleşimcilerden oluşan ve şiddet eylemleriyle tanınan bir birliktir. Tabur, Filistinlilere karşı hak ihlalleri ve orantısız güç kullanımıyla suçlanmaktadır. ABD vatandaşı Filistinli bir kişinin ölümüyle ilgili yaşanan olaylar da taburun gündeme gelmesine neden olmuştu.

İlgili Yazılar