Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İstanbul’da “Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi” Kura Heyecanı

İstanbul’da “Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi” Kura Heyecanı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da evi olmayanları konut sahibi yapmak amacıyla hayata geçirilen “Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi”nde kura heyecanı yaşandı.

374 Bin 778 Kişi Kura Çekimine Dahil Edildi

461 bin 361 vatandaşın başvurduğu projenin ilk iki etabında kura katılım şartlarını sağlayan 374 bin 778 kişi kuraya dahil edildi.

2 Bin 894 Asil ve Yedek Alıcı Belirlendi

Kadıköy 9. Noterliği huzurunda canlı yayınla gerçekleştirilen kura çekiminde 2 bin 894 asil ile aynı sayıda yedek alıcı, hak sahibi olarak belirlendi.

Projede Önemli Detaylar

“Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi”, gençlere, engellilere, şehit ve gazi yakınlarına kontenjan hakkı tanıyan bir proje olarak dikkat çekiyor. Projede az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlanan bölgesel parklar, meydanlar, etkinlik alanları, sosyal ve kültürel yaşam alanları, dini, eğitim ve sağlık tesisleri ile yaya ve bisiklet yolları gibi detaylar düşünüldü.

Proje İçeriği

Projede 43 adet 1+1, 1851 adet 2+1 ve 1000 adet 3+1 daire bulunmaktadır. Engelli vatandaşlara, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan hakkı tanınmaktadır.

Detaylı bilgi ve kura sonuçlarına “www.emlakkonut.com.tr” adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar