İşyerinde Sağlıklı Beslenme İçin İpuçları
Kendinizi Eğitin
Yapılacak ilk ve en önemli şey, yiyecek ve içeceklerin besin değeri ve etkisi hakkında bilgi edinmektir – ve bunu okumak bunun bir parçasıdır. Çoğumuz neyin sağlıklı olup neyin olmadığını bileceğiz, ancak beslenme iyiye karşı kötüden daha karmaşıktır. Ayrıca çeşitli yiyecekler hakkında birçok efsane vardır, örneğin suşi ve granola barların her ikisi de birçok kişinin varsaydığından daha fazla şeker içerir.
Kendinizi eğiterek, daha sağlıklı sonuçlar ve daha iyi iş performansı için diyetinizde basit ve kolay değişiklikler yapabileceksiniz. Örneğin, protein, çinko, demir, D vitamini ve beyni güçlendiren kimyasal kolin için şekerin yerini alarak kızarmış ekmek üzerine yumurta, kızarmış ekmek üzerine reçelden daha iyi bir kahvaltı yapar. Yumurtanın yüksek kolesterole katkıda bulunduğu da bir efsanedir .
Bir Rutin Oluşturun
Kötü alışkanlıklara kapılmamızın bir nedeni, sağlıklı bir rutin planlayıp oluşturmamamız ya da planımızın ‘en kolay olan’ olmasına izin vermemizdir (ve bu genellikle sağlıksız anlamına gelir). Bir rutin oluşturarak, ister ev yapımı bir yemek, ister pastaya hayır demek olsun, daha sağlıklı seçeneklere sahip yemekler ve seçimler için hazırlanırsınız. Ve daha da önemlisi, yeme kararlarınızı acıkmadan önce veriyorsunuz.
Bunun anahtarı basitliktir: İşe alabileceğiniz basit bir yemek yapın. Bu aynı zamanda işe giderken rutin olarak sağlıklı atıştırmalıklar (havuç çubukları, kuruyemişler ve tohumlar) satın almayı da içerebilir, böylece otomattan cips/patates cipsi ve tatlılar veya şekerlemeler satın almazsınız.
Aramızda sık seyahat eden ve özellikle uçan, küresel çapta mobil olanlar , İş için seyahat ederken sağlıklı beslenmeyi okumalıdır .
Öğün Atlamayın
Aetna International Kıdemli Tıbbi Direktörü Dr Stella George, “Ne zaman ve ne sıklıkta yediğiniz, iyi beslenmek ve diyetinizde doğru besinleri almak kadar önemlidir. Öğün atlamamak veya sağlıklı atıştırmalıklar arasında çok uzun süre bırakmamak önemlidir, çünkü glikozunuz düşer, konsantre olmanızı zorlaştırır ve bir sonraki öğününüzde fazla yemeniz veya yanlış şeyler yemeniz daha olasıdır.
Öğün atlamanın bir takım olumsuz etkileri vardır:
- Diğer zamanlarda fazla yeme olasılığınız daha yüksektir
- kilo alma olasılığınız daha yüksek
- Ruh hali olumsuz etkilenir
- Kan şekeri ve enerji azaldıkça konsantrasyon düşer
Önemli olan, kahvaltıyı atlamayın. Bunu yapmak sizi kilo alımına karşı daha duyarlı hale getirir ve ateroskleroz, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet, obezite ve yüksek kolesterol riskini artırır. Günün ilk öğününü yemek, vücudunuzu gün boyunca daha fazla kalori yakmaya teşvik edebilir ve sabahın erken saatlerinde yüksek olan kortizol (birincil ‘stres hormonu’) seviyelerini kontrol altına almaya yardımcı olabilir. Yüksek kortizol seviyeleri sizi endişeli veya gergin hissetmenize neden olabilir.