Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Kombide Sıcak Suyun Isındıktan Sonra Tekrar Soğumasının Nedenleri ve Çözümleri

Kombide Sıcak Suyun Isındıktan Sonra Tekrar Soğumasının Nedenleri ve Çözümleri

haber haber - - 4 dk okuma süresi
19 0

Kombide Sıcak Suyun Isındıktan Sonra Tekrar Soğumasının Nedenleri ve Çözümleri

Kullanıcıların, kombi kullanımına ilişkin olarak en fazla gördükleri sorunların en başında kombinin suyu önce ısıtıp, sonra soğutması sorunu gelmektedir. Mekanik temelli dijital teknolojiye sahip olan bir teknoloji ürünü olan kombilerde böyle sorunların görülebilmesi olağandır. Ancak gerekli olan kontroller ile tespit edilen sorun ve hatalara ilişkin onarım veya çözüm müdahalelerinin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi halde temel kombi kullanım fonksiyonlarında da etkin sorunlar ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu nedenle kombinin suyu ısıttıktan sonra aniden tekrar soğuması sorunuyla karşı karşıya kalındığında en kısa süre içerisinde profesyonel servis müdahalesinin sağlanması amacı ile Acıbadem Arçelik Servisi merkezinin kurumsal servis hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmelidir.

Kombide Sıcak Su Isındıktan Sonra Neden Tekrar Soğur?

Kombinin temel çalışma prensibi kapsamında sıcak su fonksiyonu devreye alındığında olağan şekilde kombi suyu ısıtmaktadır. Bu şekilde mutfak ve banyo gibi alanlarda kombi tesisatına bağlı olan musluklardan sıcak su akışı sağlanabilmektedir. Ancak bazı durumlarda sıcak su geldikten sonra su tekrar soğuyabiliyor. Ciddi bir soruna yol açmakta olan bu hususa ilişkin olarak gerekli olan onarım müdahalelerinin sağlanması amacı ile Sahrayıcedit Arçelik Servisi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunmaktadır. Yıllık kombi bakımı yaptırılmamasına bağlı olarak kombi tesisat ve kanallarında tıkanıklıkların meydana gelmesi, kombinin ısı sensörlerinin kirlenmesine ve tıkanmasına bağlı işlev kaybı yaşanması, termostat arızası, program aygıtı arızası gibi daha pek çok farklı olasılık söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle profesyonel uzmanlar tarafından kontrollerin sağlanması gerekir.

Kombide Sıcak Su Isındıktan Sonra Tekrar Soğuma Sorununun Çözümü

Kombilerde suyun ısınmasından sonra tekrar soğuması sorunlarının yaşanmasında en genel nedenlerin başında periyodik kombi bakımının düzenli olarak yaptırılmaması gelmektedir. Kombinin periyodik bakımının yapılmaması durumunda kombi cihazındaki teknik parçalar, borular ve diğer tüm bileşenlerde kalıntılar oluşur. Doğalgaz, su içerisindeki kireç ve kirlenme gibi etkenlere bağlı olarak boru ve parçalarda tıkanıklıklar yaşanır. Bu durumda kombinin gelişmiş teknolojisine karşın performans sorunları oluşturur. Devamında ise kombinin suyu ısıtmasına rağmen bir süre sonra soğuması şeklinde bir durumla karşı karşıya kalınmasına neden olur. Böyle bir durumda genel kombi bakımı yapılarak, kombideki performans sorunları ortadan kaldırılmaktadır. Eğer termostat gibi teknik parça arızaları söz konusu ise arızalı olan parçalar tespit edilerek, gerekli olan parça değişim işlemleri Esenyalı Arçelik Servisi uzmanlarınca yerinde gerçekleştirilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir