Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Küçükçekmece Fatih Mahallesi’ndeki Menekşe Sahil Parkı Olayı

Küçükçekmece Fatih Mahallesi’ndeki Menekşe Sahil Parkı Olayı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Soruşturma Devam Ediyor: Sukas Adli Kontrol Talebi İçin Hakimliğe Sevk Edildi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Menekşe Sahil Parkı’nda yaşanan ve Eda Nur Gezer’in hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan Sukas, ifade vermek için avukatıyla Küçükçekmece Adliyesi’ne geldi. Sukas, savcılığa verdiği ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüphelinin hakimlikteki işlemleri devam ediyor.

Olayın Arka Planı

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 26 Nisan’da Menekşe Sahil Parkı’nda yapılan kazı çalışmasında su birikintisi oluştuğu ve bir kişinin buraya düşerek boğulduğu ihbarı üzerine olay yerine gitmişti. Yapılan incelemede parktaki su birikintisiyle dolduğu belirlenmiş ve 5 yaşındaki Eda Nur Gezer’in buraya düşerek hayatını kaybettiği tespit edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olaya ilişkin yaptığı açıklamada kendi bünyelerinde idari soruşturma başlattıklarını duyurmuştu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti görevlendirilmiş ve İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’de çalışan bazı şüpheliler gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Furkan K. tutuklanmış, diğer 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlgili Yazılar