Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un Gözetiminde Nükleer Karşı Saldırı Tatbikatı Gerçekleşti

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un Gözetiminde Nükleer Karşı Saldırı Tatbikatı Gerçekleşti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

Kuzey Kore, Düşman Hedeflerine Nükleer Karşı Saldırı Senaryosunu Denedi

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA’nın bildirdiğine göre, ülkenin lideri Kim Jong-un’un gözetiminde düşman hedeflerine nükleer karşı saldırının senaryosu test edildi. Tatbikatta, nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip 600 milimetrelik büyük çoklu roketatarlar 352 kilometre uzaklıktaki bir adayı başarılı bir şekilde vurdu.

Tatbikatla Nükleer Gücün Komuta ve Kontrol Sistemi Doğrulandı

Kim Jong-un, tatbikatta test edilen çoklu roketatarların keskin nişancı tüfeği gibi hassas olduğunu vurgulayarak, Kuzey Kore’nin nükleer gücünün komuta, yönetim, kontrol ve operasyon sisteminin güvenilirliğinin doğrulandığını belirtti. Kim, tatbikatın ülkenin savaşı caydırma ve savaşta inisiyatifi ele alma görevlerini hızlı ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi için hazır olmasının önemine dikkat çekti.

KCNA Haberi, Güney Kore ve Japonya’nın Bildiriminden Sonra Geldi

KCNA’nın haberi, Güney Kore ve Japonya’nın Kuzey Kore’nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne balistik füze fırlattığını açıklamasının ardından geldi. Pyongyang yönetimi, geçen hafta Sarı Deniz’de “Hwasal-1Ra-3” seyir füzesi ve “Pyoltsi-1-2” isimli yeni tip uçaksavar füzesini test etmişti.

İlgili Yazılar