Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Oklahoma ve Iowa’da Hortum Felaketi: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Oklahoma ve Iowa’da Hortum Felaketi: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
19 0

Olayın Detayları

Hughes County Acil Sağlık Hizmetleri’nin açıklamasına göre, Oklahoma’da biri çocuk 4 kişi, Iowa’da da bir kişi hortumlar sebebiyle hayatını kaybetti. Bu durumla birlikte Iowa ve Oklahoma’da yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Oklahoma’da Durum

Oklahoma’da meydana gelen hortumlar sonucunda, temizlik çalışmalarına başlanan hastanelerde yaklaşık 100 yaralı bulunmaktadır. Özellikle etkisinin yoğun hissedildiği Oklahoma City’in güneyindeki Sulphur kentinde ise yaklaşık 30 kişi yaralandı.

Yıkıma Maruz Kalan Kentler

Oklahoma Valisi Kevin Stitt, ziyaret ettiği kentlerde yıkımın büyüklüğüne dikkat çekerek, “Şehir merkezindeki bütün iş yerleri yıkılmış gibi görünüyor” ifadesini kullandı. Sulphur kenti sakinlerinden Kelly Trussell, hortumların yol açtığı yıkımın büyüklüğü karşısında şaşkınlığını dile getirerek, “Nasıl yeniden inşa edeceğiz? Bu, tam bir yıkım” dedi.

Federal Destek Açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, Oklahoma Valisi Stitt ile görüşerek federal hükümetin desteğini iletti. Beyaz Saray yetkilileri, hortumların sebep olduğu hasarın tespiti için resmi değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti. Oklahoma Valisi Stitt, olumsuz hava koşulları nedeniyle eyaletteki 12 bölgede “acil durum” ilan etmişti.

İlgili Yazılar