Polislik Sınavı Hangi Konular?
Polis olmak isteyenler için yapılan çeşitli sınavlar bulunmaktadır. Polislik sınavı yazılı ve sözlü olarak iki şekildedir. Bu sınavlara giriş yapanlar belli konulara haklim olmalıdır. Polislik sınavı için açıklanan soru dağılımı sözel bölüm içinde 25 Türkçe, 20 Tarih, 10 Coğrafya, 10 Sosyoloji sorusudur. Sayısal bölüm içinde 20 Matematik ve Geometri, 5 Kimya, 5 Biyoloji ve 5 Fizik sorusu olarak sorulmaktadır. Bu soruların cevaplanabilmesi için polislik sınavı hazırlık kitapları alınması uygun olacaktır.
Polislik sınavı yazılı sınav ve sözlü yani mülakat sınavı olarak farklı şekillerde yapılmaktadır. Mülakat sınavı için de çeşitli kitaplar yayımlanmaktadır. Mülakat sınavlarında sorulabilecek sorular ve mülakatta başarılı olmak neler yapılması gerektiği bu kitaplarda bulunmaktadır. Ayrıca mülakat için güncel bilgiler kitapçığı da bu kitaplar arsıda yer etmektedir.
Bekçilik Sınavı Soruları
Bekçi olmak isteyenlerin girecekleri sınava çarşı ve mahalle bekçiliği sınavı da denilmektedir. Bekçilik sınavı için özel bir çalışma yapmanız gerekecektir. Bunun için hazırlanmış olan kitaplar vardır. Farklı yayın evleri tarafından yayınlanan bu soru bankalarının içerisinde sınavda karşılaşacağınız soru tipleri bulunmaktadır. Bekçilik sınavı Türkçe 20 Soru, Sosyal Bilgiler 15 Soru, Fen Bilgisi 15 Soru, Hayat Bilgisi-15 Soru, Matematik 15 Soru, Genel kültür 20 Soru olarak dağımı yapılmıştır.
Bekçilik sınavında yazılı sınavdan sonra yapılacak olan mülakat sınavı için de hazırlık yapmaktadır. Mülakat sınavında bekçilik yapmak için gerekli olan özellikler yoklanmaktadır. Yapılan mülakatlarda Bekçilik Yönetmeliği hakkında da bilgiler istenmektedir.
Askerlik Sınavı Hazırlık
Ülkemizin korunmasında görev alacak olan yetişmiş asker gücü MSÜ tarafından yetiştirilmektedir. MSÜ yaptığı sınavla her yıl bünyesine yeni öğrenciler katmaktadır. Bu sınav özellikle askeri yeteneği çok iyi olan öğrencileri seçmek ve eğitime almak için yapılmaktadır. Askerlik sınavı için Milli Savunma Üniversitesi alım sınavları yapılmaktadır. Bu sınavda sorulacak olan soruların dağılımında Türkçe 40 soru, Tarih 5 soru, Felsefe 5 soru, Coğrafya 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5 soru sorulmaktadır. Ayrıca Matematik 28 Geometriden 12 soru sorulmaktadır. Fen bilimleri alanında ise biyoloji 6 soru, kimya 7 soru, fizik 7 soru sorulmaktadır. Askerlik sınavı için detaylı bir çalışma yapmanız uygun olacaktır.