Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Salgın Döneminde En Çok Para Kazanan 50 Şirket, Piyasa Değerinden 1,5 Trilyon Dolar Kaybetti

Salgın Döneminde En Çok Para Kazanan 50 Şirket, Piyasa Değerinden 1,5 Trilyon Dolar Kaybetti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Teknoloji Şirketleri Liderlikte

S&P Global’in verilerine göre, 2020 yılında en büyük yüzdelik artışı sağlayan 50 şirket listesinde teknoloji grupları başı çekti. Ancak, pandemi kazananları 2020’nin sonundan bu yana toplam piyasa değerlerinin üçte birinden fazlasını, yani 1,5 trilyon doları kaybetti.

Uzaktan Çalışma ve Enflasyon E-ticaret Talebini Vurdu

Daha fazla çalışanın ofise geri dönmesi ve enflasyonun e-ticaret talebini vurması, bu şirketlerin kayıplarında etkili oldu. Karantinaların neden olduğu alışkanlıkların azalması da bu durumu destekledi.

Zoom ve RingCentral Değer Kaybetti

Uzaktan çalışma döneminde hisseleri yükselen video konferans şirketi Zoom, en büyük kaybedenlerden biri oldu. 2020 sonundan bu yana hisseleri yüzde 80 düşüş gösterdi. Bulut tabanlı iletişim şirketi RingCentral ise Alphabet ve Microsoft gibi devlerle rekabet ettiği için değerinin yaklaşık yüzde 90’ını kaybetti.

Peloton ve Tesla Öne Çıkıyor

Egzersiz bisikleti üreticisi Peloton, hisselerinin 2020’nin sonundan bu yana yüzde 97’den fazla değer kaybetmesiyle dikkat çekti. Şirketin piyasa değerinden 43 milyar dolar silindi ve işgücünün yüzde 15’ini işten çıkartacağını açıkladı. Yüzde olarak bakıldığında ise Tesla, 2020’nin en büyük kazananı olmuştu ancak şu an değeri 589 milyar dolara geriledi.

Başlangıçta çevrimiçi harcamaların artmasıyla büyüyen e-ticaret grupları Shopify, JD.com ve Chewy de büyük kayıplar yaşadılar.

İlgili Yazılar