Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tarım ve Orman Bakanlığı, Yapay Zeka Destekli Tarım ve Orman Yönetimi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yapay Zeka Destekli Tarım ve Orman Yönetimi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Yüksek Verimlilik ve Çiftçi Yaşam Standartlarının Yükseltilmesi Hedefleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, çevresel, sosyal ve ekonomik olarak sürdürülebilir, ülke insanının yeterli ve dengeli beslenmesi ile arz talep dengesini gözeten, verimliliği yüksek, etkin bir tarım sektörünün oluşturulması ve çiftçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik programlar yürütüyor.

Yapay Zeka Destekli Tarım Teknolojileri ve Bilgi Sistemleri

Bakanlık, tarım teknolojileri ve bilgi sistemleri alanında çalışmalar yaparak modern makine kullanımını özendirecek, ortak makine kullanımını yaygınlaştıracak ve üretim planlamasına katkı sağlayacak yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesini planlıyor. Böylece, üretim planlaması ve uygulamasında yapay zeka ve coğrafi görüntüleme sistemlerinden faydalanılacak teknolojik çalışmalar kıymet kazanacak.

Yapay Zeka Destekli Akıllı Tarım Uygulamaları

Yapay zeka ile üretim alanları kontrol altına alınacak ve planlı, dirençli ve gelişime açık bir tarım sektörü oluşturulmasına odaklanılacak. Ayrıca, bitkisel ürünlerin üretim alanının ve miktarının artırılmasına, fiyat değişimlerinin kontrol altına alınmasına katkı sağlanacak.

Yapay Zeka Destekli Orman Yangını Müdahalesi

Orman alanlarında da yapay zeka kullanımının artışına yönelik çalışmalar hız kazanmış durumda. Bakanlık, orman yangınlarına müdahalede etkin rol oynayan yapay zeka destekli akıllı kuleler geliştiriyor. Bu kuleler, ısı farklılıklarını anında tespit ederek orman yangınlarına karşı erken uyarı sistemi olarak çalışıyor. Aynı zamanda, Karar Destek Sistemi ile orman yangınlarında yapay zeka entegrasyonu ile merkezi yönlendirme ve bilgilendirme sağlanıyor, yangına müdahale süresi kısaltılıyor.

İlgili Yazılar