Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ‘Uluslararası Arap Romanı Ödülü’ Sahibi Belli Oldu

‘Uluslararası Arap Romanı Ödülü’ Sahibi Belli Oldu

haber haber - - 2 dk okuma süresi
19 0

BAE’de Düzenlenen Etkinlikte Kazanan Açıklandı

‘Uluslararası Arap Romanı Ödülü’nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, kazananın BAE’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen etkinlikte duyuruldu. Ödül, Hendekçi’nin kitabının 133 eser arasından “Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında yayınlanan en iyi roman” seçilmesiyle kendisine verildi.

Romanın Sahibi Rana İdris, Ödülü Hendekçi Adına Aldı

Açıklamada, ödülün Hendekçi adına, romanın yayınlandığı Dar Al-Adab Yayınevi’nin sahibi Rana İdris tarafından teslim alındığı belirtildi. Hendekçi, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Nablus şehrinde 2004 yılında gözaltına alınmış ve üç kez müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yazarın Hapiste Kaleme Aldığı Eserler

Filistin Esirler Cemiyeti’nin açıklamasında ise Hendekçi’nin hapiste kaldığı süre boyunca 2 şiir kitabı, çok sayıda roman ve 250 makale yazdığı ifade edildi. Ayrıca bazı eserlerinin Fransızcaya çevrildiği belirtildi. İsrail medyasında, Hendekçi’nin ödüllü romanı hakkında karalama kampanyası başlatıldığı da açıklamada yer aldı.

Ödüllü Romanın Konusu

Hendekçi’nin ödül aldığı romanında, Ramallah’taki bir mülteci kampında yaşayan arkeolog Nur’un, bir İsrailliye ait paltonun içinde bulduğu “mavi kimlik” ile İsraillilerin arasına karışıp arkeolojik kazılara katılarak yaşadıkları ele alınıyor.

İlgili Yazılar