Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. UNRWA Açıklaması: Gazze’de Çocuklar En Yüksek Bedeli Ödüyor

UNRWA Açıklaması: Gazze’de Çocuklar En Yüksek Bedeli Ödüyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
20 0

UNRWA’dan Çağrı: Gazze’de Ateşkese İhtiyaç Var

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail saldırıları altındaki Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekti. Yapılan açıklamada, en yüksek bedeli çocukların ödediği vurgulanarak, hemen ateşkes çağrısında bulunuldu.

Gazze’deki Su Sorunu: UNRWA Uyarısı

Açıklamada, yerinden edilmiş Gazzelilerin günde ortalama yalnızca bir litre suya erişebildikleri belirtilerek, bu miktarın günlük asgari 15 litre suya erişim hakkının çok altında olduğu vurgulandı. Artan sıcaklar nedeniyle Gazze’deki insani koşulların daha da kötüleştiği ifade edildi.

Lazzarini: “Dayanılacak Daha Ne Var?”

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’nin görüşlerine de yer verilen açıklamada, “Sıcaktan dolayı en az iki çocuğun öldüğü yönünde haberler aldık. Dayanılacak daha ne var?: Ölüm, açlık, hastalık, yerinden edilme, sera benzeri yapılarda kavurucu sıcakta yaşamak.” ifadeleri yer aldı.

Filistinli Yetkililerden İsrail Eleştirisi

Gazze’deki Hükümet Basın Ofisinin Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü saldırıları kınayarak, “İsrail, şu ana kadar 14 bin 800’ü çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinliyi öldürdü. Gazze Şeridi’nde Filistin halkına karşı soykırım hala devam ediyor.” açıklamasında bulunmuştu.

Gazze’deki hükümete bağlı Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk olmak üzere toplam 34 bin 388 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. 77 bin 437 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

İlgili Yazılar