Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Venedik Kenti Giriş Ücreti Uygulamasıyla Gelir Rekoru Kırdı

Venedik Kenti Giriş Ücreti Uygulamasıyla Gelir Rekoru Kırdı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
17 0

Venedik’te Giriş Ücreti Uygulaması Başarıyla Devam Ediyor

İtalya’nın kanallarıyla ünlü Venedik kentinde, günübirlik ziyaretçilere yönelik 25 Nisan’da başlatılan “giriş ücreti” uygulamasının ilk 8 gününde 700 bin euro’dan fazla gelir elde edildi.

İlk 8 Günde 144 Bin 645 Ziyaretçi Şehre Giriş Ücreti Ödedi

İtalyan Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, 25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Venedik’e gelen 144 bin 645 günübirlik ziyaretçi, 5 euro’luk giriş ücretini karşıladı. Bu sayede, Venedik kenti 723 bin 225 euro’luk bir kazanç elde etti.

Beklentilerin Üzerindeki Gelir, Belediyeyi Memnun Etti

Habere göre, giriş ücretinin alındığı ilk 8 gün boyunca elde edilen gelirin, 7 aylık beklenen kazanç seviyesine denk geldiği vurgulandı. Bu durum, belediye yönetiminin beklentilerinin üzerinde bir başarı elde ettiğini gösteriyor.

Giriş Ücreti Uygulaması Turist Yoğunluğunu Durdurmadı

Venedik Belediye Meclisi tarafından Eylül 2023’te kabul edilen “Venedik’e Giriş Ücreti” uygulaması, kente olan turist akınını durdurmamış gibi görünüyor. Tatil günlerinde yoğunluk oluşması beklenen 29 günlük bir deneme süreci daha planlanmış durumda.

Turistler Giriş Ücretlerini Önceden Rezervasyon Yaparak Ödeyebilecek

Venedik’e günübirlik ziyaretlerde bulunacak turistler, “Contributo di Accesso a Venezia” adıyla oluşturulan siteden rezervasyon yaparak giriş ücretlerini ödeyebilecekler.

İlgili Yazılar