Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yerapetritis: Türk-Yunan İlişkilerinde Sükunet Dolu Bir Dönem Bekliyoruz

Yerapetritis: Türk-Yunan İlişkilerinde Sükunet Dolu Bir Dönem Bekliyoruz

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Yerapetritis, SKAI FM Radyosunda Türkiye Ziyareti ve Diğer Konular Hakkında Konuştu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Yerapetritis, SKAI FM radyosuna verdiği röportajda, Türk ve Yunan liderler arasındaki görüşmelerin “dramatize” edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yerapetritis: Kariye Camii ve Türkiye Ziyareti Hakkındaki Değerlendirmeler

Yerapetritis, Kariye Camii’nin ibadete açılmasının ardından Başbakan Miçotakis’in Türkiye ziyaretini ertelemesi gerektiği yönündeki Yunanistan muhalefetindeki yorumları da ele aldı. Hükümet olarak böyle bir ihtimali hiç düşünmediklerini belirtti.

Yerapetritis: Türk-Yunan İlişkileri ve Beklentiler

Yerapetritis, Türk-Yunan ilişkilerinde temel tezlerin değişmeyeceğini ve sükunet dolu bir dönem beklentilerinin olduğunu dile getirdi. İki taraf arasında iletişim kanallarının açık kalmasının önemine vurgu yaptı.

Yerapetritis: Miçotakis’in Türkiye Ziyareti ve İleriye Taşınan Anlaşmalar

Yerapetritis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyaretinde imzalanan anlaşmaların önemine dikkat çekerek, bu anlaşmaların ilerleme kaydettiğini ve Ankara’da yapılacak görüşmenin bir parçası olacağını belirtti.

Yerapetritis: Gelecek Adımlar ve İkili İlişkilerde Önemli Görüşmeler

Yerapetritis, Miçotakis’in Türkiye ziyaretinin önemine değinerek, NATO Zirvesi’nde Washington’da yapılacak görüşmenin bir sonraki önemli adım olduğunu ifade etti. Ayrıca Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın Yunanistan ziyaretini de ele aldı.

İlgili Yazılar