Ticaret Bakanlığı, depozito katılım payı güncellemesi sonrası ambalajlı içecek ürünlerinde, özellikle suda, görülen maliyet dışı fiyat artışlarına karşı ülke genelinde denetimler başlattı. Bakanlık, üretici, tedarikçi ve perakende satış noktalarına yönelik bu denetimlerde tüketicileri mağdur eden haksız fiyat uygulamalarına idari yaptırım uygulayacağını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, plastik, cam ve metal ambalajlı içeceklerde uygulanan depozito katılım payının güncellenmesinin ardından bazı üretici ve satıcılar maliyet artışını aşan fiyat artışları yaptı. Bu durumun tespit edilmesi üzerine Ticaret Bakanlığı, konuyu derhal incelemeye alarak kapsamlı bir denetim sürecini başlattı.
Ticaret Bakanlığı, ulusal ve yerel marketler ile ilgili sektör temsilcilerini, maliyet artışı dışında yapılacak fiyat artışlarının ‘haksız fiyat uygulaması’ olarak değerlendirileceği konusunda açıkça uyardı. Bu uyarı, denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğinin ve tespit edilen usulsüzlüklere karşı gerekli adımların atılacağının da bir göstergesi oldu.
Bakanlık, çevre politikalarıyla uyumlu bir şekilde tüketicilerin haklarını, piyasa düzenini ve adil rekabet koşullarını korumayı hedefliyor. Bu kapsamda, gerekli tüm idari ve hukuki tedbirleri almaya devam edeceğini kamuoyuna bildirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]