Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ABD Üniversitelerinde İsrail’e Karşı Protestolar Yükseliyor

ABD Üniversitelerinde İsrail’e Karşı Protestolar Yükseliyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
18 0

Georgetown ve George Washington Üniversiteleri Öğrencileri Eylemlere Katıldı

ABD’de üniversite kampüslerine yayılan “İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki” eylemlerine başkent Washington’da bulunan Georgetown ve George Washington üniversitelerinde okuyan öğrenciler de katıldı. Öğrenciler, sabah saatlerinde kampüs bahçelerinde toplanarak protestolara başladı.

Öğrenciler, “Özgür Filistin” ve “Gazze’de hemen ateşkes” Sloganları Attı

Georgetown Üniversitesi ve George Washington Üniversitesi öğrencileri, kampüslerinin bahçelerinde bir araya gelerek “Özgür Filistin” ve “Gazze’de hemen ateşkes” sloganları attı. Bazı öğrenciler ise polisin izin verdiği alanlarda çadırlar kurdu. Gösterilere öğrencilerin yanı sıra öğretim üyeleri ve personel de destek verdi.

Mezuniyet Töreni İptal Edildi, Gözaltılar Devam Ediyor

Güney California Üniversitesi (USC), çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı için 10 Mayıs’taki mezuniyet törenini iptal etti. Diğer üniversitelerde de polisin öğrencilere sert müdahalesi devam ediyor. Emory Üniversitesi’nde öğrencilere karşı plastik mermi kullanılarak Filistin’e destek çadırları dağıtıldı.

Öğrenci Örgütleri İsrail’e Karşı Mücadele Ediyor

Öğrenci örgütleri, yayımladıkları ortak açıklamada “ABD emperyalizminin desteğiyle Filistinlilere yönelik soykırımı karşı örgütleniyor, İsrail apartheid’ıyla ilişkilerin tamamen kesilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Emory Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Noelle McAfee’nin gözaltına alındığı gösterilerde birçok akademisyen de öğrencilere destek verdi.

Netanyahu’nun ABD’deki Protestolara Tepkisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Filistin destekçisi protestoculara baskı çağrısı yapmasının ardından, ABD Senatörü Bernie Sanders Netanyahu’yu sert bir şekilde eleştirdi. Sanders, Amerikan üniversitelerindeki Gazze protestolarını “antisemitik” olarak nitelendiren Netanyahu’ya karşı çıkarak, İsrail’in saldırılarına dikkat çekti.

İlgili Yazılar