Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Emtia Piyasalarında Geçen Hafta Değer Kayıpları ve Yükselişler

Emtia Piyasalarında Geçen Hafta Değer Kayıpları ve Yükselişler

haber haber - - 2 dk okuma süresi
7 0

Fed’in Faiz İndirim Politikası ve Emtia Fiyatları

Geçen hafta ABD Merkez Bankası’nın faiz indirim sürecine daha küçük adımlarla devam edeceği beklentileri emtia piyasalarını etkiledi. Altın ve Brent petrol, jeopolitik risklerin etkisiyle yükselirken diğer emtialarda düşüş yaşandı.

Değer Kazanan ve Kaybeden Metaller

Altın ons bazında %0,1 değer kazanırken, paladyum %5 arttı. Platin %0,5 değer kaybederken, gümüş ise %2 değer yitirdi. Bu değer değişikliklerinde Fed’in faiz politikasındaki belirsizlikler etkili oldu.

Çin’in Ekonomik Durumu ve Emtia Piyasaları

Çin’in ekonomik teşviklerinin beklentileri karşılayamaması bazı metallerde düşüş yaşanmasına neden oldu. Çinli yetkililerin açıklamaları, yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı ve emtia piyasalarında satış baskısına yol açtı.

Enerji Grubunda Yaşanan Değişimler

Brent petrol fiyatları yükselirken, doğal gazın fiyatında düşüş görüldü. Orta Doğu’daki gerilimler küresel arzda aksamalara neden olabileceği endişesiyle Brent petrol fiyatlarını destekledi.

Tarım Ürünlerindeki Fiyat Değişimleri

Tarım ürünlerinde genel olarak düşüş eğilimi hakimdi. Buğday fiyatları %1,6 artarken, mısır %2,1 değer kaybetti. Pirinçte %0,7, soya fasulyesinde ise %3,2 azalış yaşandı.

Sonuç olarak, Fed’in faiz politikası ve küresel ekonomiye dair belirsizlikler emtia piyasalarında dalgalanmalara neden olmaya devam ediyor. Jeopolitik riskler, ekonomik veriler ve arz-talep dengesi emtia fiyatları üzerinde belirleyici faktörler olmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar