Lübnan ile Türkiye arasındaki bölgedeki gerginlik, ticareti olumsuz etkilemiş olsa da tamamen sona erdirmedi. Saldırıların ve çatışmaların yaşandığı bölgelere olan ihracatın azalmasına rağmen, ticaret Beyrut Limanı ve Trablusşam Limanı üzerinden devam ediyor.
Beyrut Limanı ve Trablusşam Limanı’nın kapatılmadığı sürece ticari ilişkilerin devam etmesi bekleniyor. Türk firmaları, Lübnan’da franchise ve distribütörlük vererek faaliyet gösteriyor. Lübnan’da Türk markalarından franchise alan 18 firma ağırlıklı olarak tekstil ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteriyor.
Türkiye, İsrail saldırılarının etkisi altında olsa da Beyrut Ticaret Müşavirliği faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor. Türkiye’nin Beyrut Ticaret Müşavirliği, gelen talepleri karşılamaya çalışırken ilgili kurumlar yardım çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye, Lübnan’daki Türk ve KKTC vatandaşlarını tahliye ederek dikkat çekti. Ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşları Beyrut Limanı’ndan Deniz Kuvvetlerine ait gemilerle Mersin’e ulaştırıldı. Ayrıca Türkiye, tahliye için gönderdiği gemilerle 300 ton insani yardım malzemesini de Lübnan’a sevk etmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]