Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Rusya, Dost Olmayan Ülkelerden Şirketlere Yeni Kurallar Getirdi

Rusya, Dost Olmayan Ülkelerden Şirketlere Yeni Kurallar Getirdi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
4 0

Rusya Maliye Bakanı Siluanov, başkent Moskova’da yaptığı açıklamada, ülkeden ayrılmayı planlayan dost olmayan ülkelerden şirketlere yönelik kurallarda değişiklik yapıldığını duyurdu. Yapılan güncellemeyle ilgili detaylar şu şekilde:

Yeni Kurallar Neleri Kapsıyor?

Siluanov, söz konusu şirketlerin varlıklarının satışından elde ettikleri gelirin bir kısmını Rus bütçesine aktarmaları gerektiğini belirtti. Yapılan değişiklikle birlikte bu oran yüzde 15’ten 25’e çıkarıldı. Bu aktarım, ilk yıl yüzde 5, bir sonraki yıl ise yüzde 5 olacak şekilde iki aşamada gerçekleşecek. Böylelikle, şirketlerin toplam katkısı yüzde 35 seviyesine ulaşmış olacak.

Diğer Değişiklikler Neler?

Ayrıca Siluanov, varlıkların satışlarındaki indirim oranının da arttığını vurgulayarak, “Yabancılar için indirim oranı yüzde 50’den 60’a çıkarıldı” dedi. Bu adımlar, Rusya’da Ukrayna savaşının ardından ülkeden ayrılma kararı alan Batılı şirketlerin varlık satışlarına yönelik alınan önlemler kapsamında hayata geçirildi.

Komisyon ve Yönetim Atamaları

2022 yılında yürürlüğe konulan kuralların takibi ve işletmelerin mali istikrarının sağlanması için Siluanov’un başkanlık ettiği hükümet komisyonu kurulmuştu. Ayrıca, ülkede boşalan bazı üretim tesisleri ve fabrikalara da geçici yerel yönetimler atanmıştı.

İlgili Yazılar