Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu

Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu

haber haber - - 2 dk okuma süresi
39 0

Bakan Işıkhan’dan Demokrasi ve İstihdam Vurgusu

Ankara’da düzenlenen “Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu”nda konuşan Bakan Işıkhan, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, sendikaların demokrasi için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Kararlı İlerleyişi

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olma hedefi doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanı liderliğinde kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti. Ülkenin üretim, istihdam ve kalkınma alanlarında katkı sağlayan işçi ve işverenlerin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Demokrasi ve Vesayetin Sonu

Bakan Işıkhan, Türkiye’de artık vesayet odaklarının millete müdahale etme dönemlerinin geride kaldığını ve milletin kaderini belirleme gücünü vurgulayarak, demokrasiye yapılan müdahalelere izin verilmeyeceğini ifade etti.

İşçi, İşveren ve Devlet Üçgeni

Çimento, toprak ve cam iş kolunda faaliyet gösteren iş yerlerinin yaklaşık %11,5’inde sendikal örgütlenme olduğunu belirten Işıkhan, işçi, işveren ve devlet üçgeninde dengenin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

İstihdam ve Ekonomideki Başarılar

Türkiye’nin istikrarlı büyüme eğilimini sürdürdüğünü ve işsizlik oranının düşüş gösterdiğini vurgulayan Bakan Işıkhan, ülkenin ekonomik hedeflerine ulaşmak için üretim, büyüme ve istihdamı artırma kararlılığını yineledi.

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin daha güçlü bir geleceğe ilerleyebilmesi için işçiler, işverenler ve sendikalarla birlikte omuz omuza çalışacaklarını, ülkenin büyümesi ve refahı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

İlgili Yazılar