Emine Erdoğan, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları Açılış Töreni ve Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un eşi Aygül Caparova’nın ev sahipliğinde lider eşleriyle bir araya geldi. Erdoğan, Ala Arça Devlet Konukevi’nde gerçekleşen programda Kırgız kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.
Emine Erdoğan, Ala Arça Devlet Konukevi’nde Aygül Caparova tarafından karşılandı. Toplantıya Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in eşi Peng Liyuan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in eşi Ziroat Mirziyoyeva da katıldı.
Lider eşleri, konukevinin parkında Kırgızistan’a özgü enstrümanlarla konser veren çocuk ve gençleri dinledi. Ardından Kırgızistan’a özgü el sanatlarının sergilendiği etnik bir müzeyi gezdiler.
Sergide keçe işlemeleri, halı, kilim, el işçiliği ürünleri ve geleneksel kıyafetler yer aldı. Lider eşleri, Kırgız kültüründe önemli yeri olan kartalları ve taygan adı verilen av köpeklerini de inceleyerek fotoğraf çektirdi. Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Gençlik Politikası Bakanı Mirbek Mambetaliyev, sergilenen eserler hakkında bilgi verdi.
Daha sonra Enesai Kabulevi’ne geçen heyeti Kırgız çocuklar çiçeklerle karşıladı. Burada Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Gençlik Politikası Bakanlığı bünyesindeki çocuk toplulukları bir konser ve halk dansları gösterisi sundu.
Konserde Türkiye’den
Reklam & İşbirliği: [email protected]