Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meclis Araştırma Komisyonu, İliç Maden Kazasıyla İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor

Meclis Araştırma Komisyonu, İliç Maden Kazasıyla İlgili Çalışmalarını Sürdürüyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Uslu: Yetkililer Dinlendi, İncelemeler Devam Ediyor

Atay Uslu, Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu‘nun çalışmaları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Komisyonun Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının yetkililerini dinlediğini belirten Uslu, şu ana kadar yaklaşık 35 saat süren toplantılar yapıldığını, 800 sayfadan fazla tutanak tutulduğunu dile getirdi.

İncelemeler Sahada Sürüyor

Bu hafta kazanın yaşandığı bölgeye gideceklerini anımsatan Uslu, 7-8 Mayıs’ta maden sahasında incelemelerde bulunacaklarını aktardı. Komisyon üyesi 22 milletvekiliyle tüm detayları inceleyeceklerini vurgulayan Uslu, ilk olarak Erzincan Valiliğinde maden kazasıyla ilgili bürokratlardan bilgi alacaklarını belirtti.

Bilim İnsanları da İncelemelere Eşlik Edecek

Atay Uslu, daha sonra maden ocağının bulunduğu İliç’te yerinde incelemeler yapacaklarını dile getirerek, “Hem toprak altında bulunan işçi kardeşlerimizin aramalarının yapıldığı sahada çalışmalar hakkında bilgi alacağız hem de altın madeni ocağında incelemelerde bulunacağız.” dedi. Uslu, incelemelerine ilgili bakanlık yetkilileri yanında faaliyet alanında uzmanlaşmış, farklı üniversitelerden akademisyenler, bilim insanlarının eşlik edeceğini belirtti.

Güvenli Madencilik İçin Öneriler Sunulacak

Uslu, “Rapor, güvenli altın madenciliği mimarisinin oluşmasına yönelik önerileri de içerecek.” diyerek, çalışmaların hem bürokrasiden, akademi dünyasına, sivil toplum kesimlerinden sektörün paydaşlarına kadar geniş bir kesimi içereceğini ifade etti. İnceleme başlıklarında, sürdürülebilir, çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir madencilik politikasının, güvenli altın madenciliği mimarisinin olacağını belirten Uslu, ayrıca halk ve işçi sağlığı, iş yeri güvenliği konularının da yer aldığını anlattı.

İlgili Yazılar