İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı İstanbul’un yapı stokunu depreme hazırlamak için hayata geçirilecek projelere İBB Meclisi’nden onay çıktı. Kararlar bütün siyasi partilerin oybirliği ile alındı.
Mecliste mali destek programının da kabul edildiği açıklandı. İBB, riskli yapılarını yenilemek isteyen hak sahiplerine gelir durumlarına göre mali destek sağlayacak. Mali destek, İstanbul Yenileniyor Platformu tarafından hazırlanacak projeye esas fizibilitede belirlenen daire kat brüt alan büyüklüğü için hesaplanan toplam borçlanma bedelinin belirli bir oranında sağlanacak.
Mali destek oranları hak sahiplerinin gelir durumuna göre belirlenecek. Dar gelirlilere ve emeklilere en yüksek destek oranları uygulanacak. İlk etapta “İstanbul Yenileniyor” platformuna başvuran ve uzlaşma sağlanan toplam 25 bin hane için yaklaşık 5 milyar TL destek sağlanacak.
Yüksek risk grubundaki binalarda oturan emeklilere ve diğer hak sahiplerine acil destek sağlanacak. Tahliye, yıkım ve yenileme süreçlerine ivme kazandırmak amacıyla 80 bin kiracıya kira yardımı yapılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İTÜ arasında İstanbul’un afete dayanıklılığını arttırmak için danışmanlık hizmeti almak üzere işbirliği protokolü imzalanacak.
Bakırköy’de kentsel dönüşümü önlemek için getirilen şartlar kaldırıldı. Planda binaların yıkılıp yeniden yapılması için bazı şartlar değiştirildi ve dönüşüm süreci hızlandırıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]