Yonhap’ın aktardığı habere göre, Kuzey Kore’de 6 yıl aradan sonra uluslararası bir maraton düzenlendi. Başkent Pyongyang’da gerçekleştirilen 31. Uluslararası Pyongyang Maratonu’na farklı ülkelerden sporcular katıldı.
Uluslararası Pyongyang Maratonu, ülkenin kurucusu Kim Il-sung’u anmak amacıyla düzenlendi. 2020’de COVID-19 salgını sebebiyle ertelenen maraton, bu yıl gerçekleştirilerek sporculara unutulmaz bir deneyim yaşattı.
Öte yandan, bir grup yabancı turistin, Şubat ayında Kuzey Kore’yi ziyaret ettiği ve son beş yıl içinde ülkeye giriş yapan ilk yabancı turist kafilesi olduğu bildirildi. Geçen yıl bir grup Rus turist hariç, ilk defa bu kadar büyük bir yabancı turist kafilesi ülkeye kabul edildi.
Güney Kore Birleşme Bakanlığı’nın Rusya’dan aldığı resmi verilere göre, 2024 yılında toplam 880 Rus turistin Kuzey Kore’yi ziyaret ettiği belirtildi. Kuzey Kore, Şubat 2024’te yaklaşık 100 Rus turisti ülkeye kabul etmişti.
Kuzey Kore’de gerçekleşen uluslararası maraton ve turist ziyaretleri, ülkenin uluslararası ilişkilerde ve spor etkinliklerinde açılım sağlama çabalarının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]