Gana Hükümeti, Thomas Partey’in 2026 FIFA Dünya Kupası için Kanada’ya geçici giriş izni alabilmesi ve yeni bir vize başvurusunda bulunabilmesi talebinin reddedildiğini açıkladı. Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, Toronto’da gerçekleştirdiği basın toplantısında Partey’in durumu hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve Panama ile oynanacak maçın önemine vurgu yaptı.
Gana, İngiltere, Hırvatistan ve Panama’nın yer aldığı Grup L’deki ilk maçını Toronto’daki BMO Field Stadı’nda Panama’ya karşı oynayacak. Kanada yetkilileri, Partey’in ülkeye girişine Birleşik Krallık’taki devam eden ceza davasını gerekçe göstererek izin vermemişti. Bunun üzerine Gana hükümeti, Kanada Federal Mahkemesi’ne başvurarak oyuncunun Dünya Kupası boyunca ülkeye geçici olarak giriş yapabilmesi ve yeni bir vize başvurusunda bulunabilmesi talebinde bulunmuştu.
Gana Dışişleri Bakanı Samuel Okudzeto Ablakwa, Partey’in Kanada vizesi alabilmesi için devam eden diplomatik çabalar hakkında bilgi verirken, Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Kurumu, büyük spor organizasyonlarının ülkenin göç politikasını değiştirmediğini ve ülkeye giriş yapmak isteyen her bireyin mevcut yasal düzenlemelere göre ayrı ayrı değerlendirildiğini belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]