SON GELİŞMELER
--:--:--

BM Güvenlik Konseyi İsrail ve Filistin Gerilimini Görüşmek İçin Toplandı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BM Güvenlik Konseyi İsrail ve Filistin Gerilimini Görüşmek İçin Toplandı

BM Güvenlik Konseyi Acil Toplantı Düzenledi

BM Güvenlik Konseyi, İsrail’in isteği ve ABD, İngiltere ve Fransa’nın çağrısıyla esirlerin durumunu görüşmek üzere acil bir toplantı düzenledi. Cezayir ise toplantıda Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria’daki gelişmelerin ele alınmasını talep etti.

OCHA Operasyonlar ve Savunma Birimi Direktörü Wosornu’nun Açıklamaları

OCHA Operasyonlar ve Savunma Birimi Direktörü Wosornu, üye ülkeleri bilgilendirerek her hayatın değerli olduğunu vurguladı. Gazze ve Batı Şeria’da temel insani ihtiyaçların karşılanamadığını belirten Wosornu, sivillerin en ağır yükü üstlendiğini ve bu savaşın kazananının olmadığını ifade etti. Gazze’deki vahşetin sınır tanımadığını dile getiren Wosornu, insani yardım çalışanlarına yönelik saldırıların devam ettiğini ve 7 Ekim 2023’ten bu yana 295 insani yardım çalışanının öldürüldüğünü bildirdi. Ayrıca, İsrail’in Batı Şeria’daki askeri operasyonlarından derin endişe duyduklarını ve uluslararası hukuka uyulmasını sağlamak için BM Güvenlik Konseyi ve üyelerinin nüfuzlarını kullanabileceğini belirtti.

BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo’nun Uyarıları

BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, tüm esirlerin koşulsuz ve acilen serbest bırakılması çağrısını yineledi. Filistin halkını koruma yükümlülüğünü hatırlatan DiCarlo, Gazze’de ölüm ve yıkımın sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki alarm verici durumu göz ardı edemeyeceklerini belirtti. DiCarlo, iki devletli çözüm ve işgali sonlandırma hedeflerine ulaşmak için taraflara destek olunması gerektiğini vurguladı.

Bu gelişmeler BM Güvenlik Konseyi’nin İsrail ve Filistin arasındaki gerilimi görüşmek için aldığı önemli adımlar arasında yer alıyor.

Benzer Haberler
Rekabet Kurumu 6 Ayda 17 Milyar TL Ceza Kesti Dijital Alanlara Odaklandı
Rekabet Kurumu 6 Ayda 17 Milyar TL Ceza Kesti Dijital Alanlara Odaklandı
Bahçeli’den CHP’deki Yeni Parti İddialarına Tepki Hazine Yardımı Vurgusu
Bahçeli’den CHP’deki Yeni Parti İddialarına Tepki Hazine Yardımı Vurgusu
Aspendos Antik Kenti’nde 2 Bin Yıllık Tiyatro Caddesi Gün Yüzüne Çıktı
Aspendos Antik Kenti’nde 2 Bin Yıllık Tiyatro Caddesi Gün Yüzüne Çıktı
Marmara Denizi Isınıyor Ekosistemde Ciddi Değişiklikler Kapıda
Marmara Denizi Isınıyor Ekosistemde Ciddi Değişiklikler Kapıda
Hindistan’da Şiddetli Yağışlar 16 Can Aldı
Hindistan’da Şiddetli Yağışlar 16 Can Aldı
İran Ürdün’ü Vurdu 2 ABD Askeri Öldü 1 Kayıp
İran Ürdün’ü Vurdu 2 ABD Askeri Öldü 1 Kayıp
Haberin Değişmez Adresi
Haber Cini - Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER CİNİ 'inde saklıdır. Seobaz Haber Teması