Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Brent Petrol Fiyatlarındaki Gelişmeler ve Küresel Etkileri

Brent Petrol Fiyatlarındaki Gelişmeler ve Küresel Etkileri

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

Brent Petrolün Varil Fiyatı 84,48 Dolara Yükseldi

Dün 84,34 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,88 dolar seviyesinde tamamladı. Saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,72 artışla 84,48 dolar oldu.

Ham Petrol Fiyatlarındaki Artışın Sebepleri

Fiyat artışında, dünyanın en çok petrol tüketen ülkelerinde talebin arttığına işaret eden veriler ve Orta Doğu’da devam eden gerginliklerin petrol arzını olumsuz etkileyebileceği endişesi belirleyici oldu.

ABD’de Petrol Stoğu Azalırken İthalat Arttı

ABD’de ticari ham petrol stoklarının azalmasının yanı sıra ham petrol ithalatının artması, ülkede talep iştahının yükseldiğine ve petrol fiyatlarını desteklediğine işaret ediyor.

Çin’de Petrol Talebinde Artış

Çin’de geçen ay ham petrol dış alımının artması, dünyanın en büyük petrol ithalatçısında talep artışının devam ettiğini gösteriyor. OPEC, Çin’deki talep artışının petrol fiyatlarını destekleyeceğini öngörüyor.

Orta Doğu’daki Çatışmaların Etkisi

Orta Doğu’da devam eden çatışmaların petrol arzını sekteye uğratabileceği endişesi fiyatları yükseltmeye devam ediyor. Yemen’deki gerginlikler de bu endişeleri arttırıyor.

Husilerin Eylemleri ve Bölgedeki Ateşkes Çağrıları

Yemen’deki Husilerin gemilere yönelik eylemleri ve Gazze’deki çatışmalar, bölgede endişeleri arttırırken, ateşkes çağrıları devam ediyor. Mısır’ın başkenti Kahire’de Hamas ve İsrail arasında çözülemeyen anlaşmazlıklar devam ediyor.

Brent Petrol Fiyatlarının Teknik Analizi

Brent petrolde teknik olarak 84,87 ile 85,40 dolar aralığının direnç, 83,62 ile 82,73 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

İlgili Yazılar