SON GELİŞMELER
--:--:--

Fonlarin Tasfiyesi Icin Fon Koordinasyon Kurulu Kuruldu

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Fonlarin Tasfiyesi Icin Fon Koordinasyon Kurulu Kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ekonomi kurmayları ve ilgili kurumların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, tasfiyesine karar verilen fonlarla ilgili çalışmaların titizlikle sürdürülmesi ve yatırımcı haklarının korunması vurgulandı. Toplantıda, genel koordinasyonu sağlamak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında ‘Fon Koordinasyon Kurulu’ oluşturulduğu duyuruldu.

Sermaye piyasalarında yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, katılımcılar görev alanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar ve alınacak tedbirler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi sundu. Erdoğan, tasfiye kararı alınan fonlarla ilgili sürecin, sermaye piyasası kuralları çerçevesinde yatırımcıların haklarının korunarak, ödemelerin adil, sağlıklı ve mümkün olan en kısa sürede yapılmasının temel öncelik olduğunu belirtti.

Fon Koordinasyon Kurulu ve DDK Inisiyatifi

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, tasfiye sürecinin yatırımcıların meşru hakları ve kamu yararı gözetilerek hızlı bir şekilde tamamlanması için Fon Koordinasyon Kurulu’nun kurulması kararlaştırıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu (DDK), sermaye piyasalarındaki yatırım fonu işlemlerine yönelik inceleme ve denetim sürecini başlattı.

Katılımevim ve Birevim Tasarruf Finansman Şirketleri ile İktisat Katılım Bankası’nın Türkiye Emlak Katılım Bankası’na devrine ilişkin yürütülen süreç hakkında da bilgi verildi. Sermaye Piyasası Kurulu, tasfiye kapsamındaki fonlarda, mal varlığı ve likidite durumuna göre hak sahipliği mutabakatı tamamlanan yatırımcılara ödeme yapılmasına yönelik yol haritasını sundu.

Mevcut sorunların çözümünün yanı sıra, benzer durumların tekrar yaşanmaması için sermaye piyasalarının işleyişini ve denetim mekanizmalarını güçlendirecek idari ve hukuki düzenlemelerin hayata geçirilmesi yönündeki kararlılık da toplantıda ifade edildi.

Benzer Haberler
ABD’yi Vuran Kasırga Can Aldı 800 Bin Kişi Elektriksiz Kaldı
ABD’yi Vuran Kasırga Can Aldı 800 Bin Kişi Elektriksiz Kaldı
İspanya Hükümeti Konut Krizi İçin Acil Önlemleri Onayladı
İspanya Hükümeti Konut Krizi İçin Acil Önlemleri Onayladı
Trump: Hürmüz Boğazı’ndan Büyük Petrol Sevkiyatı Yapıldı
Trump: Hürmüz Boğazı’ndan Büyük Petrol Sevkiyatı Yapıldı
Sigorta İşlemleri eDevlet’e Taşındı Hasar Dosyaları Dijitalleşti
Sigorta İşlemleri eDevlet’e Taşındı Hasar Dosyaları Dijitalleşti
Soma Maden Göçüğünde Can Kaybı 5’e Yükseldi Arama Kurtarma Sona Erdi
Soma Maden Göçüğünde Can Kaybı 5’e Yükseldi Arama Kurtarma Sona Erdi
Kalkınma Yolu Projesi Enerji Koridoru Olabilir 80 Milyar Dolarlık Potansiyel
Kalkınma Yolu Projesi Enerji Koridoru Olabilir 80 Milyar Dolarlık Potansiyel
Haberin Değişmez Adresi
Haber Cini - Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER CİNİ 'inde saklıdır. Seobaz Haber Teması