Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gazze’deki Katliamın Arkasındaki İsimler ve İnançları

Gazze’deki Katliamın Arkasındaki İsimler ve İnançları

haber haber - - 2 dk okuma süresi
7 0

Netanyahu ve Aşırı Sağcı Hükümetin Yeni Kan ve Toprak İsteği

Gazze’de yaşanan katliamın sorumluları arasında Binyamin Netanyahu ve hükümeti bulunuyor. Bu kişiler, inançlarına dayandırdıkları söylemlerle yeni kan ve toprak taleplerini gündeme getiriyorlar.

İsrail’in Kanlı Söylemleri ve Hedefleri

Netanyahu ve sağcı kabine üyeleri, şiddetin dozunu her geçen gün artırıyor. Daha fazla toprak ve kan talep eden bakanların söylemleri, İsrail’in işlediği soykırımın en büyük kanıtlarından biri olarak görülüyor.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Aşırı Talepleri

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, “Yahudi Devleti” hayalini açıkça dile getiriyor ve Gazze’nin işgalini savunuyor. Aynı zamanda uluslararası toplumun tepkisini çeken yasadışı yerleşimleri teşvik ediyor.

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Tehlikeli Söylemleri

Ben-Gvir, Gazze’nin tamamen işgal edilmesini ve Filistinlilerin göç etmeye zorlanmasını istiyor. Ayrıca Batı Şeria ve Kudüs’teki işgalci yerleşimcilerin terör saldırılarını teşvik ediyor.

Miras Bakanı Amihai Eliyahu’nun Nükleer Bomba İstemi

Eliyahu, Gazze’ye nükleer bomba atılmasının düşünülmesi gerektiğini iddia ediyor ve bölgedeki Filistinlilerin İrlanda’ya veya çöle gitmesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınan askerlerin salıverilmesi için protestolar örgütlemekten çekinmiyor.

İsrail’de artan aşırılık ve şiddet içeren söylemler, bölgede gerilimi tırmandırarak barış çabalarını zorlaştırıyor ve insani trajedilere yol açıyor.

İlgili Yazılar