İsrail Karşıtı Gösteri
Yüzlerce kişi, Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan Wilmersdorf semtinde Kant Caddesi’nde toplanarak İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını, işgal politikasını ve soykırımını protesto etti. Göstericiler, “Filistin’e özgürlük”, “İnsan hakları Filistinlilerin de hakkıdır”, “Bir soykırım diğerini haklı çıkarmaz” gibi sloganlarla İsrail aleyhine dövizler taşıdı ve seslerini duyurdu.
Polis Müdahalesi
Yürüyüş sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis, eylemin kurallara uyulmadığını belirterek Joachimsthaler Caddesi’nde anons yaparak gösteriyi sonlandırmalarını ve bölgeden ayrılmalarını istedi. Ancak, bölgede kalan az sayıdaki eylemciye karşı polis köpekleri kullanarak müdahalede bulundu. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, çok sayıda Filistin destekçisini gözaltına aldı.
Protesto Devam Etti
Bir grup ise Zoologischer Garten tren garında İsrail’i protesto etmeyi sürdürdü. Polis, bu gruba da müdahale ederek göstericileri gözaltına aldı. Göstericilerin tepkisi üzerine polis ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı.
Bu olaylar, Berlin’de gerçekleşen İsrail karşıtı gösterilerin gergin bir atmosferde geçtiğini gösteriyor. Göstericilerin hükümetin İsrail’e silah sağlamasına karşı seslerini yükseltmesi ve polisin sert müdahalesi, tartışmalara neden oldu.