Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Lapid, Haliva’nın İstifasını Onurlu Buldu ve Netanyahu’ya Çağrıda Bulundu

Lapid, Haliva’nın İstifasını Onurlu Buldu ve Netanyahu’ya Çağrıda Bulundu

haber haber - - 2 dk okuma süresi
11 0

Lapid: Haliva’nın İstifası Onurlu ve Haklı

‘Lapid, konuya ilişkin X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Haliva’nın istifasının ” onurlu ” olduğunu ve ” haklı ” gerekçelere dayandığını vurgulayarak, Netanyahu’nun da aynı şekilde hareket etmesi çağrısında bulundu.

Lapid: Yetkiyle Ağır Bir Sorumluluk Gelir

Lapid, ” Yetkiyle ağır bir sorumluluk da gelir. AMAN (İsrail Askeri İstihbarat Dairesi) Başkanı’nın emeklilik kararı haklı ve onurludur. Başbakan Netanyahu’nun da aynısını yapması uygun olur. ” dedi. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Tümgeneral Haliva bugün istifa mektubunu Genelkurmay Başkanı betwild bonusları Herzi Halevi’ye sunmuştu.

Tümgeneral Haliva’nın Gerekçeleri

7 Ekim saldırılarına yol açan başarısızlığı nedeniyle istifa kararı alan Haliva, istifa mektubunda, ” Komutam altındaki istihbarat birimi misyonunu yerine getiremedi. Savaşın acısını sonsuza kadar taşıyacağım. Artık sorumluluğu kabul edip görevimi sonlandırmak istiyorum. ” ifadelerine yer vermişti.

İlk İsrailli Üst Düzey Askeri Yetkili

Haliva, 7 Ekim’deki saldırıların ardından başarısızlığını kabul ederek istifa kararı alan ilk İsrailli üst düzey askeri yetkili olmuştu.

İlgili Yazılar