Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Medvedev: “Zelenskiy’e Suikast Girişimi Olabilir”

Medvedev: “Zelenskiy’e Suikast Girişimi Olabilir”

haber haber - - 1 dk okuma süresi
16 0

Rusya’nın eski Başbakanı Dimitri Medvedev, Polonya’da Zelenskiy’e suikast girişimi olabileceğini iddia etti. Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu konuda önemli bir değerlendirmede bulundu.

Medvedev’in Açıklamaları

Medvedev, Polonya’da Zelenskiy’e suikast girişiminde kullanılabilecek bilgi sızdırmaya çalışan bir kişinin tutuklanmasıyla ilgili olarak endişelerini dile getirdi. Zelenskiy’in ciddi şekilde paniğe kapılması için geçerli nedenler olduğunu savundu.

Medvedev, “Bu, muhtemelen Batı’nın onu ortadan kaldırmaya karar verdiğinin ilk kanıtı olabilir.” ifadelerini kullandı. Polonya Ulusal Savcılık Ofisi, Ukrayna sınırından yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Rzeszow-Jasionka Havaalanı’na ilişkin detaylı bilgi sızdırmaya çalışan bir kişinin yakalandığını duyurmuştu.

Detaylar

Şüpheli kişinin Rusya-Ukrayna Savaşı’nda görev alan Ruslarla temas kurmaya çalıştığı belirtilmişti. Açıklamada, bu bilgilerin Zelenskiy’e karşı suikast girişiminde kullanılabileceği vurgulanmıştı. Ukrayna’ya askeri ve insani yardımlar, ABD birliklerinin kontrolü altındaki Rzeszow-Jasionka Havaalanı üzerinden sağlanıyor.

İlgili Yazılar