SON GELİŞMELER
--:--:--

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’dan Suriye Açıklamaları

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’dan Suriye Açıklamaları

Fidan, Münih Güvenlik Konferansı’nda Suriye’nin Geleceği Hakkında Konuştu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen 61. Münih Güvenlik Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, “Şam için Yeni Şafak: Suriye’de Geçiş Süreci İçin Beklentiler” panelinde Suriye’nin geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bölge Ülkeleriyle Yapılan Görüşmeler ve Beklentiler

Fidan, Beşşar Esed rejiminin devrilmesi sonrasında bölge ülkeleriyle bir araya gelerek Şam’daki yeni yönetimden beklentileri görüştüklerini belirtti. Suriye’de yaşanan istikrarsızlığa yıllar sonra çözüm bulma fırsatı olduğunu vurgulayan Fidan, bölge ülkelerinin ortak beklentilerini şu şekilde sıraladı: komşu ülkelerin tehdit görmemesi, terörizmin gelişmesine engel olunması, azınlıkların kötü muamele görmemesi, Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve siyasi egemenliğinin sağlanması, kapsayıcı bir yönetim oluşturulması.

Silahlı Grupların Birleştirilmesi ve Yönetim İlkeleri

Fidan, Suriye’deki en önemli meselelerden birinin silahlı grupları birleştirmek olduğunu vurgulayarak, her ülkede yalnızca bir yasal silahlı kuvvet olması gerektiğini belirtti. Suriye’deki yeni yönetimin uluslararası ve bölgesel toplumun cenabet giriş taleplerine iyi yanıt verdiğini dile getiren Fidan, Suriye’deki sürecin devam ettiğini ve ülkenin yeniden yapılanmasına destek olacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin Rolü ve DEAŞ Tehdidi

Fidan, Türkiye’nin terör örgütlerine karşı mücadelesinde yanlarında olunmasının beklendiğini vurgulayarak PKK/YPG’nin bölge için büyük bir tehdit olduğunu belirtti. ABD ordusuna “hapishane hizmeti” verildiğini açıklayan Fidan, DEAŞ’ın ülke için ulusal güvenlik tehdidi olduğunu ve buna son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Suriye’nin Geleceği ve İyimserlik

Fidan, Suriye’nin geleceği konusunda iyimser olunması gerektiğini düşündüğünü belirterek, bölgede işbirliği, saygı ve dayanışma kültürünün yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Gelecekte Suriye’nin egemenliği üzerinde herhangi bir tahakküm olmayacağını vurgulayan Fidan, işbirliği ve saygının önemine dikkat çekti.

Benzer Haberler
Giresun’da Sel Felaketi: Keşap’ta 2 Kişi Kayıp Aranıyor
Giresun’da Sel Felaketi: Keşap’ta 2 Kişi Kayıp Aranıyor
İran’dan Hürmüz Boğazı Açıklaması ABD’ye Yanıt
İran’dan Hürmüz Boğazı Açıklaması ABD’ye Yanıt
Ömer Çelik’ten Tülay Hatimoğulları’na Yanıt: Türkiye İnsanlık İttifakının Sesi
Ömer Çelik’ten Tülay Hatimoğulları’na Yanıt: Türkiye İnsanlık İttifakının Sesi
ABD Panama Bayraklı Bir Gemiyi Vurdu Hürmüz Ablukasını Kırma İddiası
ABD Panama Bayraklı Bir Gemiyi Vurdu Hürmüz Ablukasını Kırma İddiası
Claude Code’da Otomatik Mod Devrede 14 Ağustos’tan İtibaren Pro Hesaplar İçin Varsayılan Olacak
Claude Code’da Otomatik Mod Devrede 14 Ağustos’tan İtibaren Pro Hesaplar İçin Varsayılan Olacak
Trump Doğumla Vatandaşlık Kısıtlamalarını Genişleten Kararnameler İmzaladı
Trump Doğumla Vatandaşlık Kısıtlamalarını Genişleten Kararnameler İmzaladı
Haberin Değişmez Adresi
Haber Cini - Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER CİNİ 'inde saklıdır. Seobaz Haber Teması