Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tesla, Almanya’daki Fabrikasında 400 Çalışanı İşten Çıkarmayı Planlıyor

Tesla, Almanya’daki Fabrikasında 400 Çalışanı İşten Çıkarmayı Planlıyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
16 0

Tesla, Talepteki Düşüş Nedeniyle İşten Çıkarmaları Duyurdu

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide’deki giga fabrikasında çalışanlardan 400 kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıkladı. Şirketin küresel talepteki zayıflama nedeniyle zorluklar yaşadığı belirtilen açıklamada, Avrupa’daki ilk fabrikada zorunlu işten çıkarma yerine gönüllü bir programın uygulanacağı ifade edildi. Gönüllü işten çıkarmalar için Almanya’daki giga fabrikasının iş konseyi ile görüşmeler yapıldığı da vurgulandı.

Tesla, Küresel İş Gücünde Yüzde 10 Azaltma Kararı Almıştı

Şirketin sahibi olan Elon Musk‘ın da onayıyla Tesla, bu ay içerisinde küresel iş gücünde yaklaşık yüzde 10 azaltma yapacağını duyurmuştu. Geçen hafta ise fabrikanın yaklaşık 300 geçici işçisiyle yollarını ayıracağı açıklanmıştı. Gruenheide tesisinde şu anda 12 binden fazla kişinin çalıştığı biliniyor.

2021 İlk Çeyrekte Tesla’nın Satışları Düştü

Tesla’nın nisan ayında açıkladığı verilere göre, şirketin otomobil teslimatları 2021’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 gerileyerek 2020’den bu yana yıllık bazda ilk kez düşüş gösterdi. Geçtiğimiz çeyrekte Tesla, toplamda 386 bin 810 araç teslimatı gerçekleştirdi. Şirketin 2021’in ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

İlgili Yazılar