Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ABD Savunma Bakanlığı: Austin ve Gallant Görüştü

ABD Savunma Bakanlığı: Austin ve Gallant Görüştü

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Austin ve Gallant Arasındaki Görüşme Detayları

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz telefonda görüştü. Görüşmede esir takası mutabakat süreci, insani yardım çabaları ve İsrail’in Refah kentine yapmayı planladığı kara saldırısı ele alındı.

Austin’ın Vurguları

Austin, tüm esirlerin serbest bırakılmasına “koşulsuz bağlılıklarını” yinelerken, bölgedeki yardım çalışanlarının ve sivillerin güvenliğinin sağlanarak Gazze’ye insani yardım akışının artırılmasının önemini vurguladı.

İsrail’in Refah’a Olası Kara Saldırısı

İsrail’in Refah kentine olası kara saldırısına değinen Austin, İsrail’in saldırı planının bölgedeki Filistinli sivillerin tahliyesini ve insani yardımın sürdürülmesini içermesi gerektiğini belirtti.

Refah kenti, Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında yer alıyor ve saldırılardan önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail’in devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon kişi yerinden edildi ve Refah’a sığınanların sayısı hızla arttı.

Refah’a olası saldırı planını açıklayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası uyarılara rağmen saldırının gerçekleşeceğini belirtti. Bu durum, Gazze’deki sivillerin güvenliği açısından endişe yaratıyor.

İlgili Yazılar