Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları: Refah Kenti Nüfusu 5 Kat Arttı

Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları: Refah Kenti Nüfusu 5 Kat Arttı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
9 0

İsrail Saldırıları Nedeniyle Gazze Şeridi Yıkımda

Gazze Şeridi, yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip olup 7 Ekim’den beri İsrail’in havadan, karadan ve denizden saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu saldırılar sonucunda bölgede ağır yıkım meydana gelmiş, 1,9 milyon Filistinli yerlerinden olmuştur.

İsrail’in Hedefinde Refah Kenti Var

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyini “güvenli” olarak nitelendirirken saldırıları Refah kentine yoğunlaştırmıştır. Refah, İsrail’in Hamas üzerinde baskı kurmak amacıyla güvenlik kartlarından biri olarak gördüğü bir noktadır.

Refah Kentindeki Nüfus Patlaması

Mısır sınırındaki Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Gazzelinin sığındığı bir nokta haline gelmiştir. Bu kentteki nüfus, saldırılar başlamadan önce 280 bin iken şu anda 1,5 milyona yaklaşmıştır.

İnsani Yardımların Kesilmesi

İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı’nda kontrolü ele geçirmesinin ardından insani yardımların geçişi durdurulmuş, bu durum Gazze’nin yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayan bir kapının kapanması anlamına gelmiştir.

ABD’nin Projesi: Geçici Liman

ABD’nin Gazze’de inşa ettiği geçici liman projesi tamamlanmak üzereyken, bu limanın Gazze’nin ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebileceği belirsizliğini korumaktadır.

İlgili Yazılar