Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İsrail’in Gazze’deki Hastanelere Yönelik İnsanlık Dışı Saldırıları

İsrail’in Gazze’deki Hastanelere Yönelik İnsanlık Dışı Saldırıları

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Şifa Hastanesi’nde Toplu Mezarlar Tespit Edildi

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi’nde 3 toplu mezar tespit edildiği ve şu ana kadar 49 Filistinlinin cesedinin çıkarıldığı belirtildi. Sağlık ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

İsrail Askerleri 520 Cesedi Çıkardı

İsrail askerlerinin baskın yaptığı 3 hastanede bulunan toplu mezarlardan şu ana kadar 520 Filistinlinin cesedinin çıkarıldığı açıklandı. Açıklamada, yeni ceset çıkarılmasının beklendiği ifade edildi.

ABD’nin Destek Verdiği İsrail’e Kınama

Açıklamada, İsrail’in hastanelerde ve hastane dışında işlediği suçlar kınandı. Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarına çağrıda bulunularak, İsrail’in insanlık suçlarının kınanması talep edildi. ABD’nin İsrail’e verdiği destek eleştirildi.

İsrail’e Baskı Uygulanması Çağrısı

İsrail’in Gazze’deki sağlık sistemine yönelik saldırılarının durdurulması için uluslararası baskı uygulanması çağrısında bulunuldu. İnsanlık suçlarına ilişkin uluslararası bir soruşturma açılması talep edildi.

İsrail’in Şifa Hastanesi’ne Baskını

İsrail ordusunun Şifa Hastanesi’ne düzenlediği baskın sonucunda, 400’den fazla Filistinlinin öldürüldüğü, 900’den fazlasının alıkonulduğu ve 1050 evin yıkıldığı belirtildi. Hastanenin tüm binalarının zarar gördüğü ve hizmet dışı kaldığı bilgisi paylaşıldı.

İlgili Yazılar