Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kudüs’te Yahudi İşgalciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Kudüs’te Yahudi İşgalciler Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

İsrail Polisinin Korumasında 950 Yahudi İşgalci Harem-i Şerif’e Saldırdı

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin açıklamasına göre, sabah saatlerinde, yaklaşık 950 sivil Yahudi işgalci, Mescid-i Aksa’nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı’ndan Harem-i Şerif’e baskın düzenledi. İsrail polisinin koruması altındaki işgalci Yahudi grup, Harem-i Şerif avlusunda dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa’dan ayrıldı.

Hamursuz Bayramı Nedeniyle Gerginlik Artıyor

Hamursuz Bayramı sebebiyle bazı Yahudilerin dua etmek için Burak (Ağlama) Duvarı’na gelmesiyle Eski Şehir’de yoğunluk yaşandı. İsrail polisi, bölgede önlem alarak birçok birliğini konuşlandırdı. Bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden olmaktadır.

Ürdün’ün Vesayeti Altındaki Mescid-i Aksa’ya İsrail Baskınları Devam Ediyor

Mescid-i Aksa, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak İsrail’in tek taraflı kararı ile sivil Yahudi işgalciler, İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenlemeye devam etmektedir.

İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa’da sadece Müslümanların ibadet edebileceğini, diğer din mensuplarının ise sadece ziyaret edebileceğini savunurken, sivil Yahudi işgalcilerin baskınlar sırasında dua etmeleri ve dini ritüeller gerçekleştirmeleri endişe yaratmaktadır.

İlgili Yazılar