Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Küresel Piyasaların Haftalık Değerlendirmesi

Küresel Piyasaların Haftalık Değerlendirmesi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
16 0

Fed Faiz Kararı ve Powell’ın Yönlendirmeleri

Fed, politika faizini %5,25-5,50 aralığında sabit tuttu ve enflasyon hedefine ulaşılamadığını belirtti. Jerome Powell, faiz oranlarının uzun süre yüksek kalabileceği sinyalini verdi.

ABD’de Faiz İndirimi Beklentileri

ABD’de istihdam verilerindeki yavaşlama, Fed’in faiz indirimine gidebileceği beklentilerini artırdı. Eylülde faiz indirimi ihtimali %68’e yükseldi.

ABD Borsası ve Şirket Performansı

New York Borsası, istihdam verilerinin etkisiyle pozitif seyretti. Amazon’ın geliri beklentilerin üzerindeyken, Starbucks ve AMD finansal olarak zorluklar yaşadı. Apple ise hisse geri alımı açıkladı.

Avrupa Borsalarında Düşüş

Avrupa borsalarında, ECB’nin faiz indirimi adımlarına ilişkin belirsizliklerle düşüşler yaşandı. Almanya ve Avro Bölgesi’nde enflasyon ve ekonomik aktivite endişeleri devam etti.

Asya Borsalarında Pozitif Seyir

Asya borsalarında Japonya ve Çin’deki verilerin etkisiyle pozitif bir hafta yaşandı. Japonya Merkez Bankası’nın müdahale ihtimali ve Çin’deki imalat verileri dikkat çekti.

Borsa İstanbul’da Rekor Kapanış

Borsa İstanbul, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken, dolar/TL ise düşüş yaşadı. İslam Kalkınma Bankası’nın 50. yıl dönümü kutlamaları da önemli gündem maddelerinden biriydi.

İlgili Yazılar