Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Michael Saylor: 24 Yıl Sonra 6 Milyar Dolarlık Dönüş

Michael Saylor: 24 Yıl Sonra 6 Milyar Dolarlık Dönüş

haber haber - - 2 dk okuma süresi
11 0

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, 24 yıl önce bir gün içinde kaybettiği 6 milyar doların acısını bu yıl çıkardı. Ünlü girişimci, Bitcoin yükselişinden ve şirketinin hisselerindeki artıştan milyarlarca dolar kazandı.

Dot-com Patlaması ve Muhasebe Skandalı

Michael Saylor, dot-com patlaması sırasında MicroStrategy aracılığıyla milyarder oldu ancak en büyük engeliyle karşılaştı. 2000 yılında şirketi, gelirinin iddia edilenden yüzde 25 daha az olduğunu açıkladı ve muhasebe skandalı patlak verdi. Bu skandal, Saylor’a bir günde 6 milyar dolara mal oldu ve o zamana kadar tek bir kişinin kaybettiği en büyük rakam olarak kayıtlara geçti.

Bitcoin’le Yeniden Yükseliş

24 yıl önceki kaybın ardından Saylor, servetini Bitcoin’le yeniden inşa etti. Bu hafta, MicroStrategy’nin hisseleri ve kişisel Bitcoin varlıklarının toplam değeri yaklaşık 3,49 milyar dolar olarak belirlendi. Bu rakam, yıl başından bu yana 1 milyar dolarlık bir kazancı temsil ediyor.

MicroStrategy’nin Kripto Varlıkları

Son dört yılda milyarlarca dolar değerinde Bitcoin satın alan MicroStrategy, şu anda 214 binden fazla Bitcoin’e sahip. Şirketin elindeki kripto varlıkların toplam değeri ise yaklaşık 13,7 milyar doları buluyor.

İlgili Yazılar