Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bayram Tatilinde Trafik ve Ulaşım Verilerini Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bayram Tatilinde Trafik ve Ulaşım Verilerini Açıkladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
23 0

Milyonlarca Araç Yollarda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili süresince Yap-İşlet-Devret Otoyol projeleri ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyolların yoğun şekilde kullanıldığını belirtti.

Kuzey Marmara Otoyolu ve Diğer Projeler

Bakan Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nda 4-14 Nisan 2024 tarihleri arasında 3 milyon 462 bin 352 aracın geçiş yaptığını, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ise 1 milyon 55 bin 133 aracın geçiş yaptığını açıkladı. Aynı dönemde İstanbul-İzmir Otoyolu’nu 2 milyon 857 bin 657 aracın kullandığını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Diğer Geçişler

1915 Çanakkale Köprüsü’nden 155 bin 307 aracın geçiş yaptığını aktaran Bakan Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nu kullanan araç sayısının 954 bin 20 olduğunu açıkladı. Ayrıca, Osmangazi Köprüsü’nden bir günde en yüksek araç geçişinin bayram döneminde gerçekleştiğini vurguladı.

Otoyol ve Köprülerde Önemli Trafik

Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprülerin 6-15 Nisan 2024 tarihlerinde ücretsiz olduğunu hatırlattı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün de yoğun şekilde kullanıldığını belirtti.

Demiryolu Tercihi ve Artan Yolcu Talebi

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından ek yüksek hızlı tren seferlerinin yapıldığını ve anahat/bölgesel trenlerde kapasite artışı sağlandığını dile getiren Bakan Uraloğlu, bayram süresince demiryolunu tercih eden 820 bin kişinin seyahat ettiğini duyurdu.

Şehirler Arası Otobüs Taşımacılığı

Uraloğlu, bayram tatili boyunca şehirler arası otobüs firmalarının 92 bin 749 sefer gerçekleştirdiğini ve milyonlarca yolcunun konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat ettiğini belirtti.

İlgili Yazılar